← Terug naar overzicht

5x bijzondere kerstmarkten in Nederland

bijzondere kerstmarkten studentensteden

Besefmomentje: het is al halverwege november. What?! Maar dat betekent wel dat de leukste tijd van het jaar weer is aangebroken. We kunnen vanaf deze maand weer de leukste en meest bijzondere kerstmarkten van Nederland afstruinen. Eindeloos marktkraampjes af speuren naar de leukste versiering om het huis kerstklaar te maken én om de perfecte cadeautjes voor je familie en vrienden te scoren. Ik houd ervan en daarom zet ik voor jou de meest bijzondere kerstmarkten van Nederland op een rijtje, zodat je er geen een hoeft te missen.

Kerstmarkt Gemeentegrot, Valkenburg - 16 november t/m 23 december 2018

Als er een stad in Nederland is die bekend staat als kerststad is dat Valkenburg in Zuid-Limburg. Je hebt hier verschillende kerstmarkten die zich grotendeels in grotten afspelen. Zo heb je in de bekende grot Mergelrijk prachtige kerstminiaturen, een kerstmarkt in de Fluweelengrot, maar de allermooiste en meest bijzondere kerstmarkt is toch wel de markt in de Gemeentegrot die onderaan de bekende Cauberg ligt. Dit jaar is het alweer de 33e editie en de grootste, oudste en meest bezochte ondergrondse kerstmarkt van heel Europa. Je kunt jezelf urenlang vermaken in de lange grotten die je leiden langs mooie settings en decors en stands met mooie kerst- en cadeauartikelen. Woon je niet bepaald in de buurt, maak er dan een weekend van want er is genoeg te beleven in de omgeving! Voor de kerstmarkt moet je wel online tickets bestellen.

Magisch Maastricht - Vrijthof - 1 t/m 31 december 2018

Maastricht is het gehele jaar door een prachtige stad om doorheen te wandelen, maar kerst in Magisch Maastricht slaat alles. Ook dit jaar is de bekende kerstmarkt weer op de Vrijthof. Kom in een echte kerstsfeer je cadeaus inslaan, schaats een rondje op de overdekte schaatsbaan of bekijk Maastricht van boven vanuit het reuzenrad. In de rest van de binnenstad vind je nog meer kerstmarktjes waardoor je je hier gemakkelijk een heel weekend kunt vermaken. Neem een lekker hapje en drankje en je bevindt je in een echte kerstfilm

Royal Christmas Fair Den Haag - Lange Voorhout - 14 t/m 24 december 2018

Het is inmiddels een begrip in de prachtige Hofstad: de Royal Christmas Fair op het romantische Lange Voorhout. Midden in het historisch hart van Den Haag, omringd door het Binnenhof, Paleis Noordeinde, ambassades, musea en de winkelgebieden kun je deze december weer naar hartelust kerstinkopen doen. Er zijn meer dan 80 stands waar je kunt shoppen, zijn er duizenden lichtjes, glühwein in pfandbecher, diverse culturele programmering én natuurlijk de enige echte Kerstman. Woon je niet in de buurt, dan kun je een weekendje naar Den Haag. In deze blog vertellen we je wat je nog meer kunt doen in een dagje Den Haag!

Ice Village Amsterdam - Museumplein - 14 t/m 26 december 2018

Op naar onze hoofdstad voor de prachtige kerstmarkt Ice Village op het Museumplein. Heel veel stands die de leukste cadeautjes, kleding en accessoires verkopen. Maar natuurlijk vind je er ook heerlijke hapjes én drankjes om mee op te warmen. In het midden van de kerstmarkt vind je een enorme schaatsbaan waar je je kunt uitsloven door je beste pirouettes te laten zien! Overdag is dit natuurlijk een fantastische markt om naartoe te gaan, maar voor de echte beleving met alle lichtjes raden we je aan om ook zeker in de avond een kijkje te nemen. Je weet niet wat je ziet...

Drijvende kerstmarkt Leiden - Nieuwe Rijn - 15 t/m 27 december 2018 

Als er een kerstmarkt is die bijzonder is, is het die in Leiden wel. In Leiden vind je namelijk de enige drijvende kerstmarkt van Nederland. Bijna twee weken lang vind je op het water van de Nieuwe Rijn een kerstmarkt. Het is al jaren een waar succes en dat is begrijpelijk, want de sfeer is bijzonder, de chalets mooi en er zijn hapjes, drankjes en diverse liveoptredens. Je kunt ook een rondvaart doen vanaf de kerstmarkt haven. Voor €7,- geniet je onderweg ook van een glühwein of een warme chocolademelk om lekker warm te blijven. Ook hier is het leuk om 's avonds te gaan vanwege alle duizenden lichtjes.

Hier op kantoor zijn wij gek op kerst! Waarom? Dat vertellen we je in de blog Why we love: kerst.

Meer studentennieuws

assessment
Abonneren op