← Terug naar overzicht

Eerste hulp Bij kleine probleempjes in Utrecht

Een kapot telefoonscherm, lekke band of gescheurde broek. Het overkomt de beste. Veel kleine probleempjes kun je zelf oplossen, maar dit lukt helaas niet altijd. Bijvoorbeeld als je geen bandenplakset in je studentenhuis hebt. Of wanneer je je telefoon deze keer écht te hard hebt laten vallen. In deze blog lees je daarom waar en hoe je dit soort dingetjes snel en makkelijk kunt laten oplossen.

Een lekke band

Als student is je fiets haast een van je beste vrienden. Overdag naar college, de sportschool of je werk en ’s avonds naar de kroeg. Je stalen ros brengt je overal naar toe. Maar wat als je per ongeluk door een kapot bierflesje bent gereden? Geen paniek! Als je zelf twee linkerhanden hebt, zijn er genoeg plekken waar je je fiets kunt laten repareren. Bijvoorbeeld bij Celil City Bike aan de Voorstraat.

Een gescheurde jas

Een gescheurde jas, kapotte rits of losse knoop is vaak iets waar je uit luiheid lang mee rond loopt. Maar dat is helemaal niet nodig. Breng je kapotte kledingstuk gewoon naar Het Vermaakatelier in de Zakkendragerssteeg. Hier kun je makkelijk een afspraak maken om je kleding te laten repareren. In de winkel bevindt zich ook nog eens een stomerij.

Een kapotte telefoon

Vaak kun je je kapotte telefoon met behulp van je provider laten maken door de leverancier. Maar als je niet verzekerd bent en je een dure telefoon hebt, kunnen de kosten hiervoor hoog oplopen. Je kunt er daarom ook voor kiezen om je telefoon te laten maken bij een onafhankelijke winkel in Utrecht. Bijvoorbeeld bij Gsmshoputrecht aan de Wittevrouwenstraat 8.

Een griepje

Tijdens de koude wintermaanden is de kans groot dat je een griep of verkoudheid te pakken krijgt. Het is vooral belangrijk om veel rust te nemen en goed uit te zieken, maar er zijn ook een aantal andere tips die jou weer fit kunnen maken. Ga bijvoorbeeld langs bij de Holland&Barrett (De Tuinen) aan de Nachtegaalstraat. Daar verkopen ze allerlei verschillende, biologische producten die jou snel weer beter maken. Blijft de griep aanhouden? Dan is het slim om even naar de huisarts te gaan.  Op deze pagina lees je hoe je een goede huisarts vindt in Utrecht.

Meer studentennieuws

op kamers
tv top 5
Abonneren op