← Terug naar overzicht

Warme herfstdagen in Utrecht? Blijf niet binnen zitten!

Na een warme zomer, wordt het nu toch echt herfst. Zit jij in dit seizoen liever binnen? Dat is nergens voor nodig! In Utrecht zijn namelijk genoeg plekjes waar je buiten van de warmere (en droge) herfstdagen kunt genieten. En wij zetten ze voor je op een rijtje.

Zocherpark en Singelgebied

In het Zocherpark en het Singelgebied kun je heerlijk rondwandelen. Er zijn veel oude, hoge bomen. Wanneer alle bladeren geel, rood en bruin kleuren, geeft dit een heel mooi beeld! Op een warme herfstdag schijnt de zon hier door de bomen. Als je op zoek bent naar wat rust, kun je daar heerlijk van genieten op een van de bankjes langs de Singel.

Pandhof

Pandhof is ook wel bekend als de Domtuin. Een erg romantisch plekje, ook in de herfst! Het is dan vaak ook wat rustiger dan in de zomer. Met het herfstzonnetje ziet het Pandhof er sprookjesachtig uit. Wordt het toch te koud? Dan is zijn er meer dan genoeg restaurantjes in de buurt waar je kunt opwarmen.

Botanische Tuinen

De Botanische Tuinen staan vol met planten die rond deze tijd de mooiste herfstkleuren krijgen. Je kunt er lang rondlopen en je even buiten de Randstad wanen. Je vindt de Botanische Tuinen bij de Uithof.

Parken

De parken die in de zomer nog helemaal vol zitten, zijn in de herfst vaak veel rustiger. Dat betekent niet dat je er niet kunt chillen! Neem een tijdschrift, boek of je vrienden mee en geniet van de rust en het mooie uitzicht. In deze blog lees je welke Utrechtse parken het leukst zijn om te chillen.

Nog steeds geen fan van de herfst?

Dan ben je niet de enige. De zomerzon maakt je vaak toch vrolijker dan de lagere temperaturen in oktober. Maar de herfst is wel een heel gezellig seizoen! Dikke truien, warme kopjes thee en heel veel Netflixen. Lekker toch?! Krijg jij toch nog steeds last van een dipje als je alleen al aan de herfst denkt? Dan redt deze blog je misschien wel de komende maanden door.

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Abonneren op