← Terug naar overzicht

De beste plekken om in Utrecht te lunchen

Je kent het wel, ben je nét lekker aan het studeren en je studiegenoot vraagt of je mee gaat lunchen. Je hart schreeuwt dat je niet moet twijfelen en zo snel mogelijk je studieplek moet verlaten, je verstand herinnert je eraan dat je tentamen toch echt over 2 dagen plaats zal vinden. Gelukkig is het mogelijk om beiden tevreden te houden. Met deze supersnelle, betaalbare, maar toch heerlijke lunches zal dit eeuwige dilemma verleden tijd zijn.

Broodje Carlo

De klassieker onder de klassiekers: er is voor mij geen andere mogelijkheid om deze lijst mee aan te voeren. Gelegen op het Janskerkhof staan twee geinige, niet te missen hutjes die beide ongeveer hetzelfde aanbod hebben: Broodje Carlo. Enorme Italiaanse bollen variërend van 3 tot 5 euro die in een oogwenk vers bereid worden. Wat wil je nog meer? Een terras en 50 cent korting bij vertoon van je studentenkaart? Dat hebben ze ook. Ideaal als je in het centrum aan het studeren bent en snel én goedkoop wil lunchen.

Broodje Ben

Is het net de 24e geweest? Dan is Broodje Ben jouw place to be. Een fijne wandeling over de Oude Gracht brengt je bij het nu al iconische kraampje waar al jouw broodjesfantasieën werkelijkheid worden. Iets prijziger dan zijn kleine broertjes op het Janskerkhof maar daar zal je na de eerste hap zeker niet meer aan denken. Nu ook op de Uithof!

Café de Zaak

Gelegen op de altijd prachtige Ganzenmarkt vind je Café de Zaak. Het bijzondere aan dit café is dat je je eigen eten mag meenemen. Je kan hier dus heerlijk je eigen gesmeerde broodje opeten terwijl je een kopje koffie of thee bestelt. Een ideale combinatie tussen toch even een terrasje pakken en snel en betaalbaar lunchen!

Bar Walden

Ben je echt even helemaal klaar met het eindeloos turen naar PowerPoint-dia's, samenvattingen en aantekening? Dan is Bar Walden naast op het Domplein een goede keuze. In tegenstelling tot bovenstaande opties zal je niet heel snel weer aan de studie kunnen, maar betaalbaar is het zeker. Voor 6 euro krijg je een kop thee of koffie en een sandwich naar keuze. Een hele schappelijke studentenprijs en een goede motivatie om daarna toch weer even de boeken in te duiken!

Meer studentennieuws

zomerse recepten
Flatlay van een feesttafel met versieringen
Abonneren op