← Terug naar overzicht

De beste plekken in Utrecht om in alle rust te kunnen studeren

Het komt er weer aan! De nieuwe iPhone? Ja ongetwijfeld, maar daar heb ik het niet over. De Zwarte Pieten discussie? Lijkt me onontkoombaar. Winter? Nee, ook dat niet. Ik heb het natuurlijk over de tentamenweek. Heel studerend Utrecht zal zich, met de tranen van de vorige avond nog in de ogen, weer uit bed moeten slepen om aan te sluiten in de oneindige rijen van de Universiteitsbibliotheek op de Uithof of in het centrum. Wil je deze vierjaarlijks terugkerende periode doorstaan zonder in één week gevoelsmatig de pensioengerechtigde leeftijd te bereiken? Lees dan gauw verder voor deze onontdekte pareltjes waar je in alle rust kunt studeren..

De Ontdekking

Wil je in de rij gaan staan voor de UB, maar vlieg je uit de bocht? Dan is de kans groot de je de Ontdekking binnenstruikelt. Op een steenworp afstand van de UB ligt namelijk de Ontdekking, waar je plaats kan nemen aan de lange tafel met vele stopcontacten, die zich uitstekend leent om aan de studie te gaan. Dit is zelfs zo'n populaire plek geworden dat ze op een apart kopje op hun site aangeven dat ze de vele flexwerkers en studenten vragen daar toch niet de hele dag te gaan zitten. Ideaal als je niet van plan bent het klokje rond te studeren.

Coffee Company

Een heerlijke plek om rustig aan de slag te gaan. Er staat sfeervolle, rustige muziek op en aan de lange studeertafel is altijd wel een plek te vinden. Coffee Company is te vinden op de Vismarkt én op de Nachtegaalstraat. Beide locaties zijn heerlijk centraal gelegen zodat je in geval van extreme drukte altijd nog je geluk bij de andere locatie kan beproeven.

UCU

Gelegen tussen het centrum en de Uithof is de campus van de University College de perfecte plek om de studiedrukte te ontlopen. Qua zitplekken en stijl zeer vergelijkbaar met de UB en UBU met als voordeel dat er zelfs tijdens de tentamenweken altijd een plekje is. Deze studieplekken vind je voornamelijk in het Adam Smith en het Spinoza gebouw.

There is no place like home

Mochten alle bovenstaande plekken nou alsnog bezet zijn door het overweldigende succes van dit artikel kan je jouw beste plek misschien nog wat dichter bij huis zoeken. Namelijk thuis.

  • Stap 1: Ruim je kamer op (het welbekende SOG'en zal je hier voldoende motivatie voor geven).
  • Stap 2: Geef je mobiel aan een huisgenoot of verstop hem onder de bank in de woonkamer.
  • Stap 3: Gebruik alleen je laptop wanneer dit strikt noodzakelijk is, print bijvoorbeeld de samenvatting die je moet lezen.
  • Stap 4: Zet een kopje thee, koop wat lekkers voor jezelf en begin te studeren met de gedachte dat je ooit de tijd dat je nog student was gaat missen, zo slecht heb je toch eigenlijk niet...

Meer studentennieuws

zomerse recepten
Flatlay van een feesttafel met versieringen
Abonneren op