← Terug naar overzicht

Vervolg: vakantie boeken met je liefde

In mijn vorige blog besprak ik met jullie de struggles die koppels hebben wanneer zij samen een vakantie boeken. Samen op vakantie en het eens worden over de bestemming en activiteiten is soms nog niet zo makkelijk. Nu ik terug ben van vakantie wil ik jullie vertellen over mijn ervaring en wat de tips & tricks zijn van het eiland Rhodos!

Vakantie boeken

Ouderwets misschien, maar wij hebben onze eerste vakantie op... Jawel, het reisbureau geboekt. Ik hoor je denken, ‘bestaan die nog’? Ik heb een aantal keer mijn vakantie online geboekt en niet echt succes gehad. Daarnaast leek het mij ook handig om te kijken welke andere opties wij hadden voor ons budget. De medewerker gaf ons veel verschillende opties van landen waardoor wij tussendoor konden overleggen. 

Activiteiten

Naast dat we (ik) stad onveilig wilde maken en lekker wilde shoppen, zat er tijdens de vakantie ook een cultureel uitje in. Uit mijn eerdere vakanties naar Kos (ook een Grieks eiland) heb ik middels de haven een excursie geboekt. Hier hadden we voor 35 euro van 10:00 uur tot 18:00 een excursie langs allemaal baaien. Eenmaal op Rhodos haven aangekomen was dit ook mogelijk. Echter: dit waren grote toeristenboten. Niks mis mee, alleen haalt dat net wel een stukje Griekse sfeer weg. We hebben daarom verder gekeken naar andere boten in de haven waarbij we uiteindelijk uitkwamen op een grote zeiljacht. Na een rondleiding op het jacht kregen we de prijs te horen. Dit was voor de tijd die we op de jacht doorbracht niet echt haalbaar voor een fijn studentenprijsje. Hiervoor hebben wij gekozen om voor 40 euro (voor een hele dag) een auto te huren. We hebben van 10:00 uur tot 20:00 uur de auto gehad en een mega leuke roadtrip over het eiland gedaan langs de kust.

Hotspots met de auto

Charaki: werd niet als hotspot aangegeven, maar we zijn er per ongeluk terecht gekomen. Naar mijn mening echt een aanrader (hoewel het er wel 37 graden was) is het een mini baai met piepkleine huisjes direct aan het strand. Het water in de baai is kraakhelder en ondanks de kiezels kan je heerlijk in het water liggen zonder enige golven! Heerlijk plekje om even van al het drukke toerisme te ontsnappen.

Lindos: ligt aan de oostkust van Rhodos en deze plaats is echt Instagram-waardig! Witte huisjes en azuurblauwe zee op de achtergrond zorgen ervoor dat de likes vanzelf wel binnen stromen. Echt een idyllisch Grieks plekje dat (helaas) wel druk bezocht wordt door bussen toeristen. Wil je de menigte even ontsnappen? Loop dan naar beneden (erg steil) langs wat schattige ezels naar het strand. Dit strand bevat wel zand en is dus heerlijk aan de voetjes!

Kalithea Springs: neem je snorkelset mee naar deze hotspot! Door de rotspartijen (wees gerust: er zijn trappen) zijn hier veel vissen te zien!

Surf dude(girl)?

Ben je dol op kitesurfen? Dat kan naar hartenlust op dit eiland! Er staat namelijk altijd wind en op sommige delen zijn ook zandstranden te vinden. Daarnaast staat de wind altijd gunstig waardoor je lange sessies op het water door kan brengen!

Kleding tips (voor girls)

Het waait best hard op het eiland, dus jurkjes zijn niet echt ideaal. Natuurlijk zijn deze heerlijk luchtig, helaas heb ik hierdoor een paar keer een Marilyn Monroe-impressie gedaan. Dus zorg dat je genoeg windproof outfitjes meeneemt!

Oude stad

Terug naar Rhodos zelf is de oude stad bezoeken ook een absolute must! De drukke krappe straatjes met kleine stenen zijn supergezellig en mega druk. Het is prima vertoeven om in de avond een hapje te eten of een drankje te doen. Hoe vind je de oude stad? Volg de Mandraki-haven en je loopt vanzelf de oude stad binnen!

Tip: taxi's zijn niet zo duur in Rhodos en rijden vooral in de zomer maanden af en aan met toeristen. Ben je de hitte even zat en geen zin om even te lopen? Taxi kost ongeveer 5 euro met airco! 

Strand Rhodos

Ben je in Rhodos stad zelf en op zoek naar een strand? Er zijn langs de kust genoeg bedjes te vinden. Echter: mijn vriend en ik hebben ons erg goed vermaakt op Elli beach! Een echte aanrader waar ze voor dezelfde prijs van aluminum bedjes op andere plekken, dikke matrassen inclusief parasol voor 5 euro per voor de hele dag. Daarnaast kan je de heerlijkste smoothies en café Freddo's (met ijs) bestellen!

Lokaal eten

Verrast willen worden door een ander Griekse specialiteit naast de feta en gyros? Probeer dan eens Orzo! Zelf had ik er nog nooit van gehoord, maar sinds ik dit op vakantie heb gegeten, ben ik hooked! De korrel lijkt op rijst, maar is eigenlijk een pastasoort! In Griekenland heb ik deze warm gegeten, maar je kan er ook een heerlijke pasta salade van maken. Je snapt natuurlijk dat ik gelijk aan de slag ben gegaan. 

Rhodos is ook nog leuk om in het najaar te gaan. Dan is het misschien ook een stuk minder warm en kan je ook iets meer leuke dingen doen! Heb je nog vragen over mijn vakantiebestemming? Mail mij gerust: Nienke@studentensteden.nl

Meer studentennieuws

gezond tijdens coronacrisis
Abonneren op