← Terug naar overzicht

Met deze 4 tips organiseer je een goed huisfeestje!

In veel studentenhuizen wordt regelmatig een huisfeestje georganiseerd. Het is gezellig, knusser dan een club of bar en het levert altijd goede verhalen op. In deze blog lees je hoe je een huisfeestje organiseert waarbij iedereen het leuk heeft.

Stel je buren op de hoogte

Een supergezellig feestje dat al vroeg op de avond afgebroken moet worden, omdat er een boze buurman of nog erger, de politie voor de deur staat. Dat klinkt niet echt leuk. Om dit te voorkomen, is het handig om je buren op de hoogte te stellen. Klop even aan bij de buren die direct naast je wonen en doe een briefje door de brievenbus bij de rest van de straat. Het is hierbij slim om een eindtijd af te spreken, zodat iedereen weet waar hij/zij aan toe is.

Controleer wie er binnenkomt

Als niet alleen jij, maar ook je huisgenoten mensen uitnodigen, is de kans groot dat je niet iedereen kent. Dit is geen probleem, maar het is wel belangrijk dat je weet wie je in je huis haalt. Iemand kan makkelijk een ‘plus een’ meenemen die anderen lastig valt of een enorme troep maakt. Om dit te voorkomen, is het handig om een lijst te maken van de genodigden. Het klinkt misschien een beetje knullig, maar dan kun je iedereen bij binnenkomst controleren en weet je wie er in je huis rondloopt.

Houd het feestje (brand)veilig

Er zijn behoorlijke wat horrorverhalen van huisfeestjes die wegens onveiligheden niet goed zijn afgelopen. Het is daarom belangrijk dat je maatregelen neemt. Sluit kamers waar het feestje niet plaatsvindt af, zodat je beter zicht hebt op waar je gasten uithangen. Verder kun je er bijvoorbeeld opletten dat mensen niet te dicht bij een groot open raam dansen en dat er niet binnen gerookt wordt. Ook brandveiligheid is belangrijk!

Houd je aan de regels

In huizen van woningverenigingen zijn er vaak een aantal regels. Zo geldt er bij de SSH dat je huurovereenkomst beëindigd kan worden wanneer je te veel overlast veroorzaakt. Het is slim om dit soort regels van te voren even te checken. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan als het feestje nét iets wilder is dan gepland.

Heb je na dat geweldig feestje een katertje? Lees dan de blog Hier vind je de beste anti-katerontbijtjes van Utrecht om te kijken waar je lekker kan eten!

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Abonneren op