← Terug naar overzicht

Lees hier alles over het overstappen naar een andere huisarts

Als je in Utrecht woont en studeert, dan is het handig om een huisarts in Utrecht te hebben. Want als je voorheen ergens anders woonde, is het vervelend om heen en weer te reizen voor een afspraak! Bovendien vergoeden de meeste zorgverzekeraars alleen als je een huisarts hebt in de gemeente waar je staat ingeschreven. In deze blog lees je meer over het overstappen naar een andere huisarts.

1. Huisarts vinden

Het is best lastig om een huisarts te vinden die goed en betrouwbaar is. Vraag aan je medestudenten welke huisarts zij hebben. Je kan ook rondkijken op Google en recensies lezen. Er zijn genoeg websites die huisartspraktijken vergelijken en een advies geven. Net zoals met zorgverzekeringen. Als je echt geen huisarts kan vinden, dan kan je ook je zorgverzekeraar raadplegen. De verzekeraar helpt je bij het zoeken naar een nieuwe huisarts.

2. Uitschrijven en inschrijven

Heb je een nieuwe huisarts gevonden die nog een plekje voor jou heeft? Dan kan je je inschrijven bij de huisartsenpraktijk. Daarna moet je je oude huisarts inlichten en jezelf daar uitschrijven. Je kan dit het beste telefonisch of schriftelijk doen. Je moet je oude huisarts wel even vragen om je dossier op te sturen naar je nieuwe huisarts.

Let op: een huisarts mag nieuwe patiënten weigeren. Dit kan bijvoorbeeld als je te ver woont of omdat de praktijk te vol zit.

3. Huisarts is niet verplicht

Het is niet verplicht om je in te schrijven bij een huisarts. Maar het is wel aan te raden! Je hebt dan altijd een arts waar je terecht kan als je een keer ziek wordt. Je kunt dan ook gebruik maken van een huisartsenpost als je in de avond, nacht of het weekend een huisarts nodig hebt. Bovendien worden de ontwikkelingen van jouw gezondheid bijgehouden. Dus als je allergisch bent voor een bepaald medicijn, dan staat dat in je dossier. Mocht je een keer in het ziekenhuis belanden (hoop het niet!), dan weten de dokters dat zij jou bepaalde medicijnen niet mogen geven.

Zoek jij nog een goede huisarts in Utrecht? Kijk dan eens bij De Campus Uithof Huisartsenpraktijk. Zij hebben verschillende huisartsen die daar werken. Dus je kan altijd wel terecht als je je een keer niet lekker voelt.

Meer studentennieuws

op kamers
tv top 5
Abonneren op