← Terug naar overzicht

5 smoothies met seizoensfruit en -groenten

Smoothie Den Haag Studentenstad

Wie houdt er niet van een goede smoothie? Je kunt ze precies maken zoals je zelf wil, én je krijgt direct een goede dosis vitaminen binnen. Omdat fruit vaak toch een beetje aan de dure kant is, heb ik vijf smoothie recepten voor je opgezocht waarin je voornamelijk seizoensfruit en -groenten nodig hebt. Zo kun je het gemakkelijk bij de plaatselijke markt of groente- en fruitboer halen! Alle recepten zijn voor twee glazen en je hebt een blender nodig!

1. Smoothie met blauwe bessen, banaan en peer

Benodigdheden:

 • één banaan

 • twee peren

 • 100 gram blauwe bessen

 • 500 ml yoghurt naar keuze

 • 1,5 eetlepels vloeibare honing

Schil de peren, en snijd de peren, haal het klokhuis eruit en snijd ook de banaan in kleine stukjes en gooi die samen met de blauwe bessen in de blender. Voeg daarna de yoghurt toe en de honing en mix tot de smoothie glad van textuur is.

2. Smoothie met spinazie, banaan, blauwe bessen en aardbeien

Benodigheden:

 • 4 handen verse spinazie

 • 2 bananen

 • 2 handjes blauwe bessen

 • 2 handjes aardbeien

 • 500 ml yoghurt naar keuze

 • Een scheut sinaasappelsap tot het de juiste textuur heeft, je kunt er ook voor kiezen om er wat (amandel/soja)melk te gebruiken als je dat lekker vindt.

Check allereerst of de verse spinazie al gewassen is, er zitten véél zandkorrels in ongewassen spinazie en dat is niet lekker, geloof mij. Snijd de bananen, halveer de aardbeien en gooi alles in de blender en mix het. Wacht nog even met het toevoegen van de sinaasappelsap of melk tot alles goed is gemengd met elkaar. Voeg daarna één van deze twee toe tot je de juiste textuur hebt gekregen.

3. Smoothie met banaan, aardbeien, ananas en appel

Benodigdheden:

 • 1 banaan

 • halve ananas (je kunt 'm vaak geschild en al kopen bij de supermarkt)

 • 2 peren

 • 1 appel

 • 500 ml yoghurt naar keuze

Begin allereerst met het slachten van de ananas, of zoals ik: koop een ananas die al helemaal geschild is in het versschap van bijvoorbeeld de Albert Heijn. Schil de peren en appel, haal de klokhuizen er ook uit, en snijd deze en de banaan in kleine stukjes. Doe alles, samen met de yoghurt in de blender. Is je smoothie nog een beetje dik? Dan kun je wat melk of water toevoegen tot het de juiste textuur heeft.

4. Smoothie met bieten en frambozen

Benodigheden:

 • 2 gekookte bieten

 • 200 gram frambozen (vers of diepvries)

 • 500 ml yoghurt naar keuze

 • Een scheutje sinaasappelsap of water

Doe alle ingrediënten, behalve de sinaasappelsap of water, in de blender. Als de smoothie nog niet de juiste textuur heeft kun je wat sinaasappelsap of water toevoegen. Proef eerst even of je het wat zoeter wil ook, dan kun je sinaasappelsap gebruiken. Is de smaak verder in orde? Dan kun je wat water toevoegen tot het de juiste textuur heeft.

5. Smoothie met groene thee, sinaasappel en banaan

Benodigdheden:

 • 1 kop afgekoelde groene thee

 • 2 bananen

 • 1 sinaasappel

 • 300 ml yoghurt naar keuze

Zet ruim van te voren een kop sterke, groene thee en laat deze afkoelen. Dit kun je snel doen door het in een plastic bakje in de vriezer te zetten. Snijd de bananen en pers de sinaasappel uit. Voeg vervolgens alles inclusief de yoghurt samen in de blender en mix dit tot het een gladde textuur heeft.

Heb jij nog een heerlijke smoothie recept waar iedereen van moet weten? Laat het ons weten! En nu we toch zo gezond bezig zijn... Lees de blog Gemakkelijke, gezonde en goedkope recepten voor lekkere maaltijden.

Liefs, Rebecca

Meer studentennieuws

winter utrecht
Winterse hotspots in Utrecht
Abonneren op