← Terug naar overzicht

Tips om je koffer in te pakken

Koffer Den Haag Studentenstad

Mooie vakantieplekken bezoeken, lekker vrij zijn en even geen stress... Vakantie! Maar je koffer inpakken... het blijft toch een dingetje. Je neemt vaak te veel mee, het komt er gekreukeld uit en als je je koffer inpakt om terug te gaan, past het opeens niet meer. Ik heb aardig wat gereisd en ik heb inmiddels m'n eigen trucjes en die deel ik natuurlijk graag met je.

1. Wat voor soort koffer heb je nodig?

Het begint eigenlijk bij de koffer. Ga je naar een land waar je veel zal lopen met je spullen, dan wil je een backpack hebben. Of ga je aan het andere uiterste een hele vakantie luieren in een all inclusive hotel? Dan kun je het beste gaan voor een koffer met een hardcase, want dan heb je de meeste kans op kreukvrije kleding.

2. Voorbereiding is het halve werk

Je weet vast wat ik ga zeggen: zoek je kledingsetjes uit. Je kunt nu natuurlijk alles bij elkaar gaan passen en aantrekken, maar dat vind ik zo'n gedoe. Wat ik wel soms doe, is als ik een tof setje kleding heb, er een foto van maak zodat ik vlak voor de vakantie sowieso dit setje kleding meeneem!

Leg al je korte broeken en/of rokjes op de vloer en daar boven leg je de shirtjes die je erbij kunt dragen. Vervolgens kijk je voor elk shirtje hoe vaak het ergens bij kan. Heb je wat shirtjes die je eigenlijk maar bij één korte broek aan kunt? Laat 'm lekker thuis en ruil 'm in voor een jurkje, extra zwembroek of houd de ruimte vrij, want: je gaat vast shoppen op vakantie!

3. Oprollen die kleren!

Het klinkt misschien wat vreemd, maar je kleding oprollen werkt het beste tegen de kreukels. Ik bedoel dan niet een beetje losjes oprollen en in je tas gooien, maar echt strak alles oprollen. Als je de kleding dan goed strak tegen elkaar aan legt, rolt het ook niet uit elkaar

4. Doe kleding per groep in een tasje

Dit is vooral handig als je kort op vakantie gaat, of in een hostel slaapt bij gebrek aan een kast. Je kunt bij verschillende winkels speciale koffer organisers kopen. Dan kun je alle broeken bij elkaar doen, of juist kiezen om complete setjes in deze organisers te stoppen. Handig wel én het wordt geen bende, maar je kunt ook gewoon een paar tasjes uit je plastic tassen verzameling halen, dat werkt net zo goed. Zo kun je gemakkelijk alles vinden en hoef je niet al je kleren uit je koffer te halen om iets te vinden. Schrijf op de tasjes wat erin zit, dan heb je alles nóg sneller gevonden.

5. Kleding toch gekreukt?

Dan kun je je shirtje aan een hangertje hangen en mee de badkamer in nemen als je gaat douchen. Door de stoom wordt de stof vochtig, klop het shirtje goed uit of gebruik een föhn om te ergste kreukels eruit te blazen!

Heb jij nog onmisbare tips om je koffer in te pakken?

Liefs, Rebecca

Meer studentennieuws

assessment
Abonneren op