← Terug naar overzicht

Dit moet je weten als je na de zomer in Utrecht gaat studeren en wonen

Als je gaat studeren, verandert er veel in je leven. Misschien verhuis je wel naar een nieuwe stad, je maakt nieuwe vrienden en leert allerlei nieuwe dingen. In deze blog lees je hoe je je hier op voorbereid!

Begin op tijd met het zoeken naar een kamer

Als je naar Utrecht wilt verhuizen, is het belangrijk dat je op tijd begint met zoeken naar een kamer. Het is namelijk best lastig om een goed plekje te vinden. Er is veel vraag naar kamers en de prijzen zijn hoog. In deze blog lees je hoe je een leuke kamer vindt. Ook is het slim om je voor te bereiden op hospiteeravonden

Bedenk of je lid wilt worden bij een vereniging of niet

Utrecht heeft veel studentenverenigingen. Bedenk je alvast of je lid wilt worden of niet. Lid zijn van een vereniging heeft veel voordelen. Je maakt makkelijk vrienden, er is veel gezelligheid en vaak vind je ook sneller een studentenkamer. Maar het kan ook een negatieve invloed hebben op je studie. Denk er dus goed over na! Veel studenten kiezen er voor om in hun tweede studiejaar lid te worden. Zo kunnen ze zich eerst nog even richten op hun studie.

Bereid je voor op de kosten

Studeren kost geld. En op je zelf wonen ook. En als je graag de stad in gaat met vrienden voor een drankje, kost dat óók geld. Kortom: het studentenleven is best duur. Het is daarom handig om van te voren een financieel plaatje te maken. Wat worden je uitgaven en wat worden je inkomsten? Bedenk je of en hoeveel je wilt lenen bij DUO. Ook is het slim om nu je nog thuis woont snel wat geld te sparen, zodat je wat reserve hebt.

Zoek alternatieven voor dingen van ‘thuis thuis’

Ga je in je huidige woonplaats regelmatig naar de sportschool? Of bijvoorbeeld naar de hockeyclub? Zoek dan in Utrecht naar een alternatief. Dit geldt ook voor eventuele andere activiteiten of je bijbaantje. Hierdoor leer je namelijk meteen mensen kennen in Utrecht.

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Abonneren op