← Terug naar overzicht

Lowbudget vakantie naar Edinburgh

Edinburgh Den Haag Studentenstad

Ben je reislustig, maar laat je portemonnee het niet toe om regelmatig op vakantie te gaan? Gelukkig kun je bijna ieder moment van het jaar heel goedkoop op korte tripjes. Zo ging ik onlangs vijf dagen naar Edinburgh in Schotland voor een prikkie! Ik vertel je hoe ik dat heb gedaan!

Zet een Skyscanner-alarm aan

Skyscanner is een website die de hele dag voor jou op zoek gaat naar de goedkoopste tickets. Je kunt zelfs een alarm aanzetten waarin je aangeeft wanneer je waar naartoe wilt. Zij laten je dan door middel van een mailtje weten zodra de prijs gezakt is. Het is het handigste dat je ruim van te voren dit alarm instelt, want dan heb je de langste tijd waarin de prijs van het ticket kan zakken.

Vaak stel ik meerdere alarmen in, met als verschil het vertrek vliegveld. Soms is het goedkoper om vanaf bijvoorbeeld Eindhoven airport te vliegen dan vanaf Schiphol. Ik vloog dit keer vanaf Schiphol naar Edinburgh voor €58,-! Vanaf het vliegveld is er een geweldige verbinding met het centrum, dus vergeet die taxi: je pakt gewoon de bus!

AirBnB huren

Waarom zou je nog dure hotels boeken als je voor veel minder geld complete appartementen kunt huren midden in het centrum? Ik heb vier nachten geslapen in een AirBnB-appartement, op nog geen 10 minuten lopen van het wereldberoemde Edinburgh Castle. Met twee personen, hebben we in totaal 200 euro moeten betalen voor een appartement van zo'n 60m2 met een uitgebreide keuken, badkamer mét bad, heerlijk groot bed én op een goede locatie! De supermarkt was om de hoek en dus hebben we daar goed ingeslagen en hebben we in de keuken gekookt en konden we onze eigen ontbijtjes en lunch maken, wat ook veel geld scheelt natuurlijk.

Neem je studentenpas mee!

Edinburgh is een studentenstad en daar maken ondernemers slim gebruik van, wat ook voor ons weer heel handig is! Bij bijna alle toeristische attracties kun je op vertoon van je studentenpas korting krijgen op je toegang. Maar ook bij restaurants en café's krijg je soms wel 20% korting op je maaltijd als je je studentenpas laat zien. Da's mooi meegenomen!

Wat móét je zien in Edinburgh?

Uiteraard Edinburgh Castle! Geef geen geld uit aan een gids of een audiotour, want als je eenmaal binnen bent kun je meedoen aan een gratis tour van zo'n 45 minuten. Vlakbij de in- en uitgang van Edinburgh Castle vind je het Camera Obscura and World of Illusions Museum, wederom goed te betalen met studentenkorting! Hier kun je je gemakkelijk uren vermaken, wat handig is als het weer eens regent... Tot slot moet je Mary King's Close niet overslaan, een hele wereld onder het straatniveau van Edinburgh, wat heel bijzonder is om te zien! Daarnaast kun je natuurlijk niet naar Edinburgh gaan zonder bij een echte Schotse maaltijd te eten bij een café en moet je echte shortcakes proeven, want alleen de échte vind je in Schotland.

Per persoon zijn wij, exclusief eten, zo'n 220 euro kwijt geweest voor de vlucht, AirBnB en toeristische attracties (met studentenkorting). Je kunt het natuurlijk zo duur maken als je zelf wilt, maar door in je appartement te koken en je lunch van te voren klaar te maken kun je veel geld besparen! Wij vonden Edinburgh echt een fantastische stad. Het is prachtig en heel fotogeniek, veel kun je wandelen, maar ook het openbaar vervoer werkt goed en kost niet zoveel geld. De truc is een zo goedkoop mogelijk ticket vinden en een fijn appartement op AirBnB, dan kom je met je studentenbudget een heel eind, dat blijkt maar weer!

Liefs, Rebecca

Meer studentennieuws

zomerse recepten
Flatlay van een feesttafel met versieringen
Abonneren op