← Terug naar overzicht

Bij deze Utrechtse studentenverenigingen vind je gezelligheid en sport

In Utrecht vind je veel studentenverenigingen.  Ze zijn er in alle soorten en maten. Zo zijn er ook veel sportverenigingen. Dus wil jij lekker feesten, maar ook lekker sporten? Dan lees je hier welke vereniging misschien iets voor jou is.

Voetbal en hockey

Als je door een verhuizing naar Utrecht je vertrouwde voetbalclub van thuis achter heb moeten laten, kan Odysseus misschien wel vervanging bieden. In augustus vind er een driedaags kamp plaats voor de nieuwe leden, zodat je de vereniging zo snel mogelijk leert kennen.

USHC is dé hockeyclub voor Utrechtse studenten. Naast hockeyen kun je bij deze vereniging genieten van veel verschillende activiteiten. Zo worden er een skireis en een gala georganiseerd en zullen er ook genoeg feestjes voorbijkomen!

Watersporten

De wateren van Utrecht (en daarbuiten) brengen veel mogelijkheden met zich mee voor watersporten. Roeiverenging Triton maakt hier veel gebruik van. Naast roeien kun je bij deze vereniging ook veel feesten en vaak ontstaan er hechte vriendschappen in de ploegjes. Een andere roeivereniging is Orca. Ook hier vind je veel gezelligheid. Orca staat erom bekend minder corporaal te zijn dan Triton.

Is zeilen meer jouw ding dan roeien? Neem tijdens de Utrechtse Introductie Tijd dan eens een kijkje bij Histos. Qua zeilen zijn hier veel verschillende mogelijkheden. De boten van de vereniging liggen onder anderen in de haven van Breukelen. De feestjes en borrelavonden van deze vereniging vind je wat dichter bij huis, namelijk aan de Vondellaan bij ‘De Oude Buis’.

Turnen, dansen en meer

Ook voor liefhebbers van andere sporten heeft Utrecht wat te bieden. Houd je van dansen? Dan is Studance waarschijnlijk wel wat voor jou. Deze vereniging biedt verschillende vormen van dans aan, zoals hiphop, streetdance en klassiek ballet.

Voor turners is U-turn de place to be. Je kunt ervoor kiezen om je in te schrijven als ‘rustlid’. Dan kun je wekelijks op zondag bij de vereniging terecht. Ben je gewoon lid? Dan kun je trainen op maandag, donderdag en/of zondag. Naast turnen kun je ook lekker borrelen en meedoen aan andere sociale activiteiten.

SPIN is de ideale sportvereniging voor iedereen die houd van snowboarden, skateboarden, surfen en andere boardsporten. Deze vereniging organiseert activiteiten én verschillende reisjes voor ‘boardend studentenland’.

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Abonneren op