← Terug naar overzicht

5x de leukste bijbanen voor deze zomer

Veel studenten willen in de zomer lekker feesten, reizen en zuipen. Maar er zijn ook studenten die willen werken en sparen voor iets leuks. In de zomer kan je dit prima doen. Want je hebt even geen colleges, dus tijd zat! Maar welke bijbanen zijn nou leuk? In deze blog lees je wat de vijf leukste bijbanen zijn voor in de zomer.

1. Schoonmaakwerk

Schoonmaken is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt. Maar je kan het zelf wel leuk maken! Bij de Kroon Schoonmaak kan je bijvoorbeeld zelf bepalen wanneer je werkt. Zij onderhouden faciliteiten van verschillende partijen zoals kantoren, sporthallen en winkelcentra. De locaties zijn in verschillende steden. Er is dus altijd genoeg werk! Bovendien werk je in een gezellig team en heb je na werktijd genoeg tijd om te chillen met je vrienden.

2. Barista

Tegenwoordig zijn er veel koffietentjes bijgekomen. Werk als een barista is er dus ook genoeg. Vooral in de zomermaanden is er veel vraag naar. Als barista ben je verantwoordelijk voor het serveren en bereiden van koffie. Je kan dus een lekkere cappuccino’s, latte macchiato’s en espresso’s maken. Kan je dat nog niet? Dan leer je dat wel! Je leert ook veel over het productieproces van de koffie. Bijvoorbeeld hoe koffiebonen gebrand worden en hoe ze koffieplanten verbouwen. Ook nog eens leerzaam dus!

3. Werken op evenementen

Feesten en werken tegelijkertijd. Wie wil dat nou niet?! Je kan aan de slag als barman of barvrouw op een festival. Of werken bij het securityteam of muntjes verkopen. Er zijn ook nog kraampjes waar ze merchandise aanbieden. Vaak loopt er ook een promotieteam rond. Zij delen flyers uit voor toekomstige feesten en festivals. Hoe dan ook… Op evenementen zijn er genoeg werkzaamheden te verrichten, er zijn altijd gezellige mensen en je kan ook nog eens feesten op je werk. Hoe ideaal!

4. Werken in een pretpark

In de zomermaanden is het altijd druk in de pretparken. Dat wil zeggen dat ze vaak ook meer mensen nodig hebben. Altijd al een achtbaan willen bedienen? Dit is je kans! Je kan ook gezellig meewerken in het animatieteam. Je kan bijvoorbeeld als Pardoes rondlopen in de Efteling. De pretparken hebben natuurlijk ook restaurantjes en winkeltjes. Dus je kan ook werken in de horeca of als winkelmedewerker.

5. Strandtent

Zon, zee, strand. Dit kan je allemaal zien als je gaat werken bij een strandtent. In de zomer is het natuurlijk altijd druk bij de strandtenten. Als de zon schijnt, dan racen mensen zowat naar het strand. Lekker zonnen, een hapje eten en een drankje doen met vrienden. Jij kan als horecamedewerker aan de slag bij een strandtent. Jouw werkzaamheden kunnen onder andere zijn: helpen in de bediening, helpen in de keuken, schoonmaakwerk en hostess zijn. Daarnaast kan je na werktijd altijd een lekker drankje doen met je collega’s.

Er zijn genoeg bijbanen beschikbaar. Zeker in de zomer! Succes met zoeken. En heb je nog tips voor een leuke bijbaan? Laat het ons dan weten!

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Abonneren op