← Terug naar overzicht

Zomer in Utrecht: wat is er te doen?

Het wordt warmer buiten, colleges lopen ten einde en de grote vakantie komt steeds dichterbij. Zomer! Hier lees je een aantal dingen die je kunt doen in de zomer in Utrecht.

Utrecht Canal Pride

Op 16 juni vindt de tweede Utrecht Canal Pride plaats. Met als doel het zichtbaar(der) maken van LHBTI gemeenschap en haar organisaties, varen dit jaar 43 boten mee. De botenparade vaart over de Oudegracht. Ook op andere plekken in het centrum van Utrecht is het feest. Op het Domplein, het Jacobskerkhof en bij de Stadsschouwburg en Roost aan de Singel worden straatfeesten gehouden. Daarnaast zijn er ’s avonds meerdere afterparty’s waar je van kunt genieten. In TivoliVredenburg vind je het Fluff Disco PrideFestival, maar ook in BASIS en WAS staan feesten gepland.

EK Beachvolleybal

Het EK Beachvolleybal wordt van 15 tot en met 22 juli in Nederland gehouden. Er worden hierbij wedstrijden gespeeld in Rotterdam, Den Haag, Apeldoorn en natuurlijk Utrecht. In het totaal spelen 64 teams mee. In Utrecht zal het volleybalstadion op Neude komen te staan. Makkelijk om even langs te gaan dus! Het toernooi begint met poulewedstrijden, gevolgd door de (waarschijnlijk enorm spannende) finalerondes. Op de website kun je zowel dagtickets als tickets voor aparte sessies kopen.

Vakantiewerk

Als je in de zomer (en daarna) naar allerlei leuke feestjes en andere evenementen wilt, zal je hiervoor ook geld moeten hebben. Gelukkig hoef je in de zomervakantie geen tijd te maken voor colleges. Naast alle feestjes en dergelijke, kun je daardoor wel meer tijd maken voor een zomerbaantje. Het klinkt misschien niet als de leukste activiteit wanneer het buiten lekker weer is, maar je kunt het best gezellig maken! Ga op zoek naar een leuke baan met nog leukere collega’s. Weet je niet waar je moet beginnen? Neem een kijkje op onze pagina over een bijbaan in Utrecht!

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Abonneren op