← Terug naar overzicht

Leuke lokale winkels in Utrecht

Zoek jij leuke winkeltjes voor (zomerse) items die net even wat anders zijn? Én waar je ook nog eens je geld mee kan besparen? Dan heb ik hier een aantal leuke opties!

Kringloopwinkels

Sinds een tijd ben ik helemaal in de ban van de kringloop. Ik heb altijd al door H&M en Zara gestruint met dezelfde gedachte: wat lijkt alles toch op elkaar. Als er een bepaalde trend in de mode is, (denk aan de trend: op alles moet een streep, of nu, op alles bloemetjes). Ben jij dan toevallig niet zo van deze bloemen en strepen, dan blijft er maar weinig leuks over.
Maar niet getreurd want daar was de kringloopwinkel! Met de zomer in aantocht vinden veel mensen het een mieters idee hun garderobe eens kritisch te bekijken, en zo komen die leuke unieke, avant garde, authentieke, hippie kledingstukken bij de kringloop terecht.

Een van mijn leukste kledingstukken komen hier vandaan. Je bent ook nog eens heel eco bewust bezig door niet mee te doen aan die massa productie én je bent lief voor je portemonnee. Wat wil je nog meer? Ren daarom voor dat zomerjurkje of die leuke broek eens niet naar de H&M maar naar de kringloop! Bijvoorbeeld Kringloop de A.R.M., die midden in het centrum zit. Of de kringloopwinkel Wawollie aan de Amsterdamsestraatweg of aan de Maarssenbroeksedijk. 

Spulletjes

Voor leuke unieke spullen kun je naar de Comma Concept. Hier stuitte ik toevallig op tijdens een wandelingetje langs de Amsterdamsestraatweg. Naast alle kebabzaken, massage- en nagelsalons was deze winkel een welkome afwisseling. De winkel biedt verschillende winkeltjes een plank om hun leukste spullen op uit te stallen. Een winkel met kleine winkeltjes dus.
Denk aan sieraden, zonnebrillen, posters, ansichtkaarten, tassen, etcetera. Altijd is er wel iets bijzonders wat mijn aandacht trekt, ook een hele leuke winkel voor cadeautjes!

Nog een leuke winkel voor sieraden is de winkel aan de Oudegracht: Beadies. Zij verkopen ringen en kettingen maar ook losse kralen en bedeltjes. Hiermee kun jij zelf jou eigen creaties maken, thuis of in de winkel. Zo heb ik voor een simpele oorbel wat leuke bedeltjes gekocht, zo nu en dan wissel ik de beadies af, zodat ik iedere keer een ander sieraad krijg.  De beadies kosten vaak minder dan een euro dus. Ook leuk is dat de winkel in Utrecht een workshop sieraden maken aanbiedt!

 

Meer studentennieuws

introductieweek
Abonneren op