← Terug naar overzicht

Tips: zo kies je de taalreis die bij jou past

Het is altijd een goed idee om je talenkennis uit te breiden. Zowel voor professionele als privédoeleinden. Het staat goed op je cv. Maar kan ook een toevoeging zijn bij toekomstige reizen. Het is bijvoorbeeld handig als jij je op reis verstaanbaar kunt maken bij de locals. Op deze manier kom je ook op andere plekken dan de toeristische trekpleisters. Een vreemde taal leren is daarom echt iets wat je moet doen tijdens je studententijd. Vooral als je de taal in het land zelf leert! In deze blog geven wij je daarom tips hoe je de taalreis kiest die bij je past.

1. Stel persoonlijke doelen

Het is belangrijk dat je weet waarom je een taal in het buitenland wilt leren. Is het voor de ervaring? Zoek dan een land wat je graag wilt bezoeken en waar je goede verhalen over hebt gehoord. Is het om een taal te leren die jij later in je loopbaan kunt gebruiken? Zoek dan een bestemming waar die taal wordt gesproken. De redenen kunnen erg verschillend zijn, bedenk daarom helder wat je doel van de reis is. Op deze manier kan jij de taalreis en bestemming zoeken die aan jouw doelen voldoen.

2. Kies de bestemming die aan je wensen voldoet

Na het opstellen van je doelen kan je de bestemming kiezen. Wil jij je bijvoorbeeld graag onderdompelen in de cultuur van een land aan de andere kant van de wereld? Dan kan je een taalreis Japan of Zuid-Korea met Studytrip.com boeken. Zij bieden je een intensieve taalcursus van twee weken met toffe activiteiten en uitstapjes. Als je een taal zoekt die handig is voor op je cv en wat dichterbij huis is, kan je bijvoorbeeld voor Spaans kiezen.

3. Denk aan de praktische zaken

Als je weet waar jouw taalreis heengaat, wordt het tijd om over de praktische zaken na te denken. Hoe lang wil je bijvoorbeeld weg? En moet je visa aanvragen en wat kosten die? Dit zijn allemaal vragen die invloed kunnen hebben op jouw uiteindelijke keuze. Ten slotte is het ook belangrijk om realistisch naar je budget te kijken. Hoeveel geld heb je nodig voor de reis en is er nog genoeg tijd om het geld bij elkaar te sparen? Al deze praktische zaken kunnen invloed hebben op de uiteindelijke reis die je maakt. Denk hier dus goed over na!

4. Neem een reispakket

Als je definitieve bestemming bekend is, wordt het tijd om de juiste reis te zoeken. Vaak scheelt het een hoop geregel als je een reispakket boekt. Er zijn veel bedrijven zoals Studytrip.com die taalreizen aanbieden. Vaak hebben zij complete pakketten waarbij de accommodatie, taalcursus en activiteiten bij inbegrepen zijn. Dit is vaak ook goedkoper dan om alles los te boeken!

Meer studentennieuws

op kamers
tv top 5
Abonneren op