← Terug naar overzicht

Cultuursnuiven in Utrecht

Utrecht is een stad vol leuke kroegen en toffe feestjes. Maar deze stad heeft veel meer te bieden. Zo is het ook een ideale plek op cultuur te snuiven. In deze blogs lees je waar dit kan in Utrecht.

Centraal Museum Utrecht

Wat is er te doen in het Centraal Museum Utrecht? Er zijn meerdere tijdelijke tentoonstellingen te bezoeken. Hierbij wordt er natuurlijk veel gefocust op Utrecht. Zo is er een tentoonstelling over Dick Bruna, ‘De Wereld van Utrecht’ en een tentoonstelling genaamd ‘Ondertussen in Utrecht: Overvecht’. Ook vind je er veel tijdschriften en boeken over de verschillende collecties. Erg leerzaam om hier een keertje langs te gaan!

Het Literatuurhuis

Dol op taal en alles wat er mee te maken heeft? Ga dan eens naar het Literatuurhuis! Van poëzievoordrachten tot lezingen en interviews met schrijvers, je vindt het hier allemaal. Ook worden er cursussen gegeven, waarin je bijvoorbeeld kunt leren om verhalen te schrijven.

Het Nederlands Volksbuurtmuseum

De Nederlandse Volksbuurt is een speciaal fenomeen. In Het Nederlandse Volksbuurtmuseum komen verschillende volksbuurten aan bod. Eén hiervan is de voormalige volksbuurt Wijk C, in Utrecht. Onder anderen schilderijen, dagboeken en gebruiksvoorwerpen van vroeger laten zien hoe het leven in zo’n typisch Nederlandse wijk vroeger was.

Het Werftheater

Beneden aan de Oudegracht ligt het Werftheater. Dit theater biedt een podium aan beginnende en bekende artiesten in verschillende disciplines. Zo kun je er onder anderen genieten van stand-up comedy, improvisatietheater en kleinkunst. Artiesten als Martijn Koning en Javier Guzman zullen dit jaar nog op de planken staan.

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Abonneren op