← Terug naar overzicht

Kamer zoeken doe je zo

Kamer zoeken, iets wat vroeg of laat bijna iedere student gaat doen. Om deze zoektocht voor jou als nestverlater wat richting te geven, zijn hier de belangrijke tips op een rijtje gezet.

Via via

Tip nummer een: onderschat niet hoe bruikbaar jouw netwerk is. Maak hier gebruik van door een kameroproep op Facebook te zetten. Maar ook door aan zoveel mogelijk mensen te melden dat je op zoek bent naar een kamer. Zoek contact met die achterneef uit Utrecht, die zus van je vriendin of de oom van je broer zijn ex. Goed, je snapt het. Wie weet heeft iemand de perfecte plek voor jou! Ook is er op Facebook, de pagina Zoekt kamer in Utrecht, wordt hier vooral lid van en blijf op de hoogte van het kamer aanbod in Utrecht. 

Inschrijven

Naast vrienden, familie en kennissen van kennissen spammen, is het wijs om je in te schrijven bij SSH. Doe dit al terwijl je dit artikel leest, want De SSH werkt met een inschrijftermijn. Hoe langer je op de site staat ingeschreven, hoe meer kans je dus hebt om uitgenodigd te worden voor hospiteeravonden!

Naast SSH, is er ook STW: Stichting Tijdelijk Wonen. Hier kun jij je gratis voor inschrijven. Laat de term tijdelijk wonen je niet afschrikken. Tijdelijk betekent vaak dat jij toch mooi twee jaar lang een kamer hebt, voor een zeer schappelijke prijs. Als je je inschrijft, wordt je toegevoegd aan een mailinglijst. Elke keer dat er een kamer vrij komt, wordt jij hierover gemaild. Reageer snel, want de eerste die reageren worden uitgenodigd. Stichting Tijdelijk Wonen biedt vooral kamers aan in grotere complexen. Zo bieden zij veel kamers aan op de Archimedeslaan, wat ooit een oud schoolgebouw was, en nu zo'n 500 studentenhuisfest. Je woont er al snel met 20 mensen op een gang, en deelt hier een zeer ruime keuken en woonkamer mee. De SSH bied daarentegen weer kamers aan die ook meer gelegen zijn in het centrum, maar weer duurder en kleiner kunnen zijn. 

Naast SSH en STW, kun je lid te worden van een site als kamers.nl of kamernet.  Je moet hier wel voor betalen. Maar tegelijkertijd zorgt dit er voor dat er bij hospiteer of kijkavonden minder belangstellenden zijn. Wat jou kans weer vergroot! 

Tip: Kijk ook eens op Huurstunt!

Ook kun je de ouderwetse route nemen door naar een makelaar te stappen. Wie weet heeft die nog kamers in de aanbieding.

Tijdelijk

Tot slot, is het nemen van een tijdelijke kamer een goede overbrugging. Het geeft rust om te weten dat je in ieder geval tijdelijk een plek in Utrecht hebt, vooral als je anders ver zou moeten reizen. Hierdoor krijg je meer rust in het zoeken naar een kamer. Zodat je niet uit hoge nood die iets te dure bezemkast als kamer accepteert. Heb je tijdelijk een kamer, dan bouw je vanzelf ook weer meer netwerk op in Utrecht. 

Nog een kleine tip voor bij het hospiteren, als je ver weg woont van Utrecht laat dit dan vooral weten. Huisbazen geven hier vaak ook voorrang aan. Maar voor meer van deze hospiteer tips lees dan de blog Tips om te hospiren

Meer studentennieuws

introductieweek
Abonneren op