← Terug naar overzicht

Thank Goodness It's Friday

TGI

Onlangs ben ik uitgenodigd om te dineren bij TGI Fridays. Afkorting voor Thank Goodness It's Friday.Een uitspraak waar jij als fulltime student je vast wel in kunt vinden. Nog nooit eerder van dit restaurant gehoord? Dat geeft niet. TGI Fridays is namelijk een bar en grill restaurant dat al 50 jaar zijn roots heeft in Amerika.  Sinds februari heeft TGI Friday een vestiging in Utrecht, aan het Stationsplein. Ideaal als je hongerig uit de trein stapt of een dagje shoppen goed wil afsluiten.

Genoeg keus in een leuke sfeer

Samen met een vriendin heb ik hier ieder soort gerecht geproefd, van salade, tot burger en appeltaart als dessert.

Bij binnenkomst in het ruime restaurant, viel mij het interieur van rood en bruine bekleding en donkere houten tafels op. Gecombineerd met wat tv schermen aan de muur en een bar zou ik de sfeer omschrijven als een sjieke Amerikaanse diner. In het restaurant heb je verschillende keuzes met betrekking tot je plek. Wij kozen voor een plek in het midden van het restaurant, naast de gezellige bar. Maar je kunt er ook voor kiezen om meer aan de zijkant te zitten als je liever in rust zou willen eten.  

Na een grondige inspectie van de menukaart kon ik concluderen dat het restaurant een ruim aanbod aan burgers, steaks en pasta's biedt. De prijzen zijn niet de typische studentenhap, maar vanaf 12 euro krijg je wel een lekkere burger of steak. Voor vegetariërs zitten er lekkere opties tussen, maar eerlijk is eerlijk: eigenlijk ben je verplicht om een burger of steak te eten in een echte Amerikaanse Diner.

My Choices

Als voorgerecht deelden wij samen de (vegetarische) Grilled vegetable tostada, met groenten en quacamole. Voor onze hongerige zielen was het fijn dat het een royale portie was zodat we deze ook daadwerkelijk samen konden delen.

Als hoofdgerecht koos ik als flexitariër voor de Carolina Crispy Chicken Burger. Een flink stuk 'southern gekruide' gefrituurde kip. Het was niet zomaar een burger, je moest echt goed je best doen om hem op te krijgen, waar het nodige prik en snijwerk aan te pas moest komen. Zo heb je niet alleen een heerlijke burger, maar kun je spreken van een echte ‘Burger-Experience”.

De Grilled romaine en Quinoa salad als bijgerecht, zorgde er voor dat het vitaminepeil stabiel bleef.  Lekker tussendoor was de Strawberry Passion Tea. Een koud drankje van onder andere verse zwarte thee, aardbeien, passievrucht en verse limoen en citroen sap. Om ook een goed beeld van ook de alcoholische dranken te krijgen, leek het mij een goede zaak om de Friday's Margarita te proberen. Een heerlijke verfrissende cocktail!

Tot slot namen wij als dessert de Apple Crumble. Lekker warm, met een smeltend vanille bolletje on top. Zeker een aanrader voor liefhebbers van zoet, en ja wie is dat nou niet?
Al met al was het een hartstikke leuke en gezellige avond, met lekker eten en drinken. En vriendelijk personeel!

Studentproof!

Naar mijn ervaring is er echt een gezellige plek in Utrecht bijgekomen om lekker te dineren, zeker als je van goede steaks en burgers houdt! Maar ook om gezellig met vrienden een drankje te doen. Laat je overigens niet misleiden door de titel, het restaurant is iedere dag van de week geopend. Van 10 uur 's ochtends tot 1 uur 's nachts. Voor zowel een brunch, lunch, diner of gewoon voor drankjes aan de bar.

Meer studentennieuws

introductieweek
Abonneren op