← Terug naar overzicht

Dit moet je weten als je binnenkort op kamers gaat!

Ga jij binnenkort op jezelf wonen? Leuk! Op kamers gaan was echt een mijlpaal voor mij. Je wordt zelfstandiger, het is gezellig en je hoeft geen rekening meer te houden met pa en ma! Maar met al die zelfstandigheid kan je best wat tips gebruiken! Daarom lees je hier wat je moet weten als je op kamers gaat. En na het lezen van deze tips ben jij helemaal klaar om uit huis te gaan!

1. Let op deals

Het studentenleven is duur! Maar gelukkig zijn er een heleboel deals, waardoor je kan besparen. Let bijvoorbeeld op de aanbiedingen bij het boodschappen doen. Ook op je vaste lasten kan je vaak bezuinigen. Het scheelt bijvoorbeeld een heleboel geld als je via UnitedConsumers een telefoonabonnement of zorgverzekering afsluit.

2. Vraag toeslagen aan

Als je op kamers gaat, heb je misschien wel recht op huurtoeslag of zorgtoeslag. Door deze toeslagen kan je flink wat geld overhouden. Zoek dus uit op welke toeslagen jij recht hebt en vraag deze aan.

3. Opgeruimd staat netjes!

Als je op jezelf gaat wonen, weet je opeens waarom je moeder altijd zeurde over opruimen. Als je namelijk een rommelige kamer hebt, kan je slecht studeren en slapen! Maak dus geen grote puinzooi van je kamer. Het best is om elke dag een beetje op te ruimen. Dan ben je maar een paar minuten bezig en wordt het geen varkensstal. Dat is ook fijn als je onverwachts bezoek krijgt ;).

4. Deel je kamer handig in

Studentenkamers zijn meestal niet zo groot. Het is daarom belangrijk dat je de ruimte goed benut. Zo kan je ook al je spullen kwijt en ziet het er ook nog een beetje behoorlijk uit ;). Een goede manier om veel spullen in een kleine kamer op te bergen, is door de hoogte te gebruiken. Neem bijvoorbeeld een hoogslaper, want daar kan je nog een bank of bureau onder zetten. Ook kan je een kastenwand plaatsen of planken aan de muur ophangen. Meer tips over inrichten nodig? We schreven eerder een blog over hoe je betaalbaar en origineel je kamer inricht.

5. Home sweet home

Het is vast wennen als je net op kamers bent. Misschien mis je zelfs jouw irritante broers en zussen. Zorg er daarom voor dat je kamer een plek wordt waar jij je op je gemak voelt. Des te sneller voel jij je thuis! Je kan je kamer gezellig maken door bijvoorbeeld foto’s of spulletjes van thuis neer te zetten.

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Esmee studentondernemer studentensteden
Abonneren op