← Terug naar overzicht

Stedentrip tips: Rome

stedentrip rome

Op de redactie is iedereen al druk bezig met vakantieplannen. Behalve ik. Ik heb namelijk nog steeds niets geboekt. Worden het een paar stedentrips of een lange vakantie naar de zon? Keuzes, keuzes, keuzes… Daarom in deze blog tips voor een van mijn favoriete bestemmingen om jou hopelijk wat keuzestress te besparen (nu nog iemand die mij daarbij helpt!).

1. Campo de' Fiori

Ondanks dat dit plein mega toeristisch is, is het een van mijn favoriete plekjes in Rome. Waarom? Je vindt hier de lekkerste pasta ever! Bij Osteria da Fortunata wordt de pasta vers gemaakt waar je bij staat. Terwijl ik dit schrijf, loopt het water mij al in de mond. De pasta carbonara is namelijk echt to die for! Het is dan ook geen uitzondering dat je hier even in de rij moet staan om een tafel te bemachtigen.

2. Lungo il Tevere

Ieder jaar van juni tot en met september vind je op de banken van de Tiber-rivier Lungo il Tevere. Tijdens dit evenement komt de Tiber tussen Ponte Sublicio en Ponte Sisto elke avond rond 19.00 uur tot leven. Je kunt er heerlijk langs de rivier eten met een wijntje, cocktails drinken, genieten van film en muziek en shoppen. Echt een aanrader als je tijdens de zomermaanden in Rome bent!

3. Ostia Lido

Tijdens de zomer kan het behoorlijk warm zijn in Rome. Tijdens mijn laatste bezoek was het tussen de 32ºC en 36ºC (!). Ben je toe aan een frisse duik? Dan kan je naar een van de waterparken in Rome of… naar het strand! Vanaf Rome pak je metrolijn B naar halte Piramide. Daar stap je over op trein C richting Colombo en stapt uit bij Lido Centro. De stranden in Italië zijn prachtig, maar je moet wel rekening houden met twee dingen. De stranden zijn vaak alleen te betreden tegen betaling, maar je krijgt er wel wat voor terug. Voor een tientje heb jij namelijk toegang tot het strand, de hele dag een ligbed en een parasol. Wel zo lekker in de tropische hitte. Ten slotte moet je in de zee oppassen voor zee-egels. Als een zee-egel je steekt, dan kan je daar behoorlijk last van krijgen!

4. Romeinse parken

In Rome vind je beeldschone parken met fonteinen, veel groen en soms ook een adembenemend uitzicht. Het is dus een must om een middagje in een van de parken door te brengen. Voor een panorama-uitzicht over de stad kan je het beste naar Piazza Bucarest bij Villa Borghese. Het uitzicht reikt daar van de koepel van de Sint-Pietersbasiliek tot aan Vittoriano. Op zoek naar een minder toeristisch park? Dan is Villa Torlonia echt iets voor jou. Dit park ligt net buiten het centrum van Rome aan de Via Nomentana en is absolute favoriet bij de locals.

Benieuwd wat je echt moet vermijden in Rome? Eerder schreef ik een blog met 5 dingen die je niet moet doen in Rome. En mocht je nog vakantietips voor me hebben, stuur me dan vooral een mailtje :)

Meer studentennieuws

op kamers
tv top 5
Abonneren op