← Terug naar overzicht

Vakantie inspiratie: de mooiste low budget bestemmingen

low budget vakantie

Elk jaar moet ik weer mijn laatste geld bij elkaar schrapen om op vakantie te gaan. Om nog maar te zwijgen over het leed dat ik mijn spaarrekening aandoe tijdens de vakantieperiode. Maar dit jaar ga ik het helemaal anders doen. Ik dook daarom in de wereld van de low budget vakanties. Zie hieronder mijn wish list met de beste (betaalbare) bestemmingen!

Stedentrips

Stedentrips zijn altijd een goed idee! Maar het is wel een kunst om ze goedkoop te houden. Verschillende dames op de redactie gingen naar Lissabon. Een superleuke stad waar het goed vertoeven is met vrienden of je lover. Wil je het echt low budget houden? Dan kan je in hostels al voor €8,00 per nacht slapen en voor €2,50 ontbijten.

Een andere stad die zich uitstekend leent voor een betaalbare stedentrip is Praag. In deze stad moet je gewoon een keer geweest zijn. Het is een mooie historische stad waar veel te zien is. Daarnaast is het bier er ook nog eens rete goedkoop. Je hebt er al een halve liter voor minder dan €1,00!

Griekenland

Een andere vakantiefavoriet op de redactie is Griekenland. Zo schreef Marel eerder een blog met 6 redenen om naar Griekenland te gaan. Waarom Griekenland zo'n fijn vakantieland is? Kortgezegd heb je er alles waar wij op de redactie van houden. Betaalbare appartementen, lekker en goedkoop eten en natuurlijk… zon, zee en strand! Een appartement in Kreta voor 10 dagen kost tijdens de zomermaanden maar €500,00 per persoon.

Kroatië

Je zou het misschien niet zeggen, maar ook Kroatië is een top bestemming. Je kunt er supergoedkoop appartementjes huren en de omgeving is vaak prachtig! Ook is het leven daar erg betaalbaar. Een kopje koffie kost bijvoorbeeld maar 7,70 kuna. Hoewel dit duur lijkt, is dat het helemaal niet! Dit is omgerekend namelijk maar €1,00.

Boedapest

Ook Boedapest staat hoog op mijn verlanglijst van betaalbare vakantiebestemmingen. Waarom? Het schijnt een beeldschone stad te zijn en het is er ook nog eens hartstikke goedkoop! Zo betaal je voor een biertje op het terras slechts een euro of twee. Een andere budgettip in Boedapest is om een Budapest Card aan te schaffen. Hier betaal je ongeveer €17,00 voor en geeft je toegang tot alle musea, een stadstour en gratis reizen met het ov!

Op zoek naar meer vakantie inspiratie? Lees dan eens de blog van Milou over een low budget stedentrip naar Londen.

Meer studentennieuws

Abonneren op