← Terug naar overzicht

Picknickspots in Utrecht

Ja, het is bijna zover: de lente is in aantocht. Met de lente komt de warmte, met warmte komt het park, en met het park komt... de picknick! Maar waar kun je dit het beste doen in Utrecht? Dat ga ik je vertellen! 

Griftpark

Het Griftpark is een park gelegen net buiten het centrum van Utrecht. Het ligt aan de straten Blauwkapelseweg en Kleine Singel. Bushaltes stoppen vlakbij, niet te missen dus. Het park heeft een meertje, restaurant en kinderboerderij. Altijd al eens willen skaten? Dat kan! Er grenst namelijk ook een een skatepark aan. Het heeft geen openings- en sluitingstijden, dus je kan onbeperkt chillen. Griftpark is ideaal om te picknicken omdat de AH slechts op 5 minuten loopafstand zit. Wil je toch even pauze van het gras? Neem dan plaats op het terras van het restaurant. In Griftpark worden ook verschillende festivals gehouden, bijvoorbeeld het festival Trek. Voor de actieveling zijn er naast het skaten ook andere sportieve opties! In de lente en zomer worden er namelijk verschillende sportactiviteiten gehouden.

Lepelenburg

Lepelenburg ligt in de binnenstad van Utrecht, en maakt deel uit van het Zocherpark. Ook dit park ligt aan het water, medidatief eendjes kijken is dus altijd een optie. Maar er worden ook activiteiten gehouden. Denk aan het Lepeltje Lepeltje festival, maar ook verschillende theater- en muziekoptredens. Even een pauze van het parkhangen? Ga dan actief doen door een van de trainingen te volgen die hier worden gehouden!

Utrecht heeft natuurlijk nog meer parken. Lees onze blog: De leukste Utrechtse parken om te chillen voor meer inspiratie! 

Meer studentennieuws

introductieweek
Abonneren op