← Terug naar overzicht

Koningsdag in Utrecht

Of Oranje nou je lievelingskleur is en jij die hard fan bent van dat koningshuis. Op Koningsdag valt er in de stad Utrecht altijd wel wat te beleven!

De Vrijmarkt

Maak de mensen blij met spullen waar jij al een tijd tegen aan loopt te kijken. Geen gedoe met marktplaats of de kringloopwinkel. Het enige wat je nodig hebt, is een kleedje. Een goede manier om je kamer te 'ontspullen' en ook nog wat geld te verdienen. Of ga je liever zelf op zoek naar unieke, antieke items? De Vrijmarkt zal door de hele stad Utrecht plaatsvinden, niet te missen dus.

Podia

Naast spullen kopen of verkopen heeft koningsdag ook ander vermaak te bieden. Vanaf zo vroeg als 10.00 uur kun je op verschillende plekken terecht voor live optredens.
Zo zullen er in de wijk Lombok, vlakbij bij Utrecht centraal gratis optredens worden verzorgd tot een uur of 18:00. Maar ook in de binnenstad zullen er diverse podia verspreid staan door de hele stad. Waaronder op het Domplein, Janskerkhof en Neude. Zodra jij je in het centrum van Utrecht waant, hoef je eigenlijk alleen nog maar het geluid van muziek te volgen. Je komt vanzelf bij een leuk optreden terecht.

Strand oog in Al'

Voor het echte festival gevoel kun je naar het strand Soia in oog in Al gaan. Hier wordt de verjaardag van de koning van 13:00 tot zo'n 22:00 uur gevierd. De toegang is gratis!

Bootje(s) varen

Een leuk alternatief voor lopen is... varen! Ben je niet zo van de muziek en de spullen? Dan kan je ook op Koningsdag om 12:00 uur te water gaan en deel uitmaken van een boottocht door de grachten. Wil jij varen mét muziek? Neem dan vooral deel aan de silent disco boottrip!

Meer studentennieuws

introductieweek
Abonneren op