← Terug naar overzicht

Een dagje doorbrengen in Utrecht

In Utrecht is veel te zien en te doen. Als je vrienden uit een andere stad hier naartoe komen, wil je dat natuurlijk graag laten zien. Om dit wat makkelijker te maken, hebben wij op een rijtje gezet wat je echt niet kunt missen als je een dagje in Utrecht doorbrengt.

Ontbijten bij De Ontdekking

Start de dag goed met een ontbijtje bij De Ontdekking! Dit gezellige tentje ligt in het centrum van Utrecht, aan de Voorstraat. Doordeweeks kun je hier al vanaf 8 uur ’s ochtends terecht. Het ontbijtmenu is divers en bestaat onder anderen uit croissantjes, scrambled eggs en een fruitsalade. Daarbij kun je natuurlijk kiezen voor een kopje koffie of thee of een lekkere verse jus. Staat jouw lievelingsontbijtje er niet bij? Niet getreurd! Het is namelijk ook mogelijk om een lekkere sandwich te eten. Je kunt tot 12 uur ’s middags van het ontbijtmenu bestellen.

De Oudegracht bewonderen

Met een volle maag is het tijd om de stad verder te verkennen. Utrecht staat bekend om haar mooie grachten. De Oudegracht is daar natuurlijk de beroemdste van. Deze hotspot kun je dus zeker niet overslaan! Je kunt hier lekker shoppen. En heb je nog niet genoeg gegeten? Ga dan je langs de beroemde Broodje Ben kraam. Vind je de Oudegracht te druk? Dan is er ook nog een Nieuwegracht te bewonderen. Hier is het wat minder levendig, maar kun je wel van een mooie Utrechtse gracht genieten.

Een drankje op de Neude of het Domplein

Nu de warmere maanden langzaamaan weer dichterbij komen, kan het bezoeken van een terrasje natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Utrecht biedt een ruime keuze aan gezellige cafés met zonnige terrassen. De terrassen op de Neude zijn bij menig Utrechtse student favoriet. Verschillende cafés bezetten zomers gezamenlijk de Neude zodat je lekker in de zon kunt genieten. Ook op het Domplein vind je fijne terrassen. Iets kleinschaliger, maar zo pal naast de Dom zorgt het zeker voor de echte Utrecht-feeling.

Eten bij El Mundo

Tijd voor het avondeten. Een persoonlijke favoriet hiervoor is El Mundo. Bij deze tapasbar aan de Voorstraat kun je eten totdat je erbij neervalt. Van zondag tot en met donderdag eet je hier voor slechts €17,95 onbeperkt tapas. Daarnaast is er een goede studentendeal: op maandag krijg je met je studentenkaart per twee personen gratis een halve liter rode sangria of huiswijn!

Uitgaan

Een dagje Utrecht sluit je af met een goede stapavond. Iedere avond is er wel iets te beleven in Utrecht. Is het dinsdag? Dan is de Poema de place to be. Is het donderdag? Ga dan naar Pop-O-Matic in Tivoli. Daarnaast kun je ook altijd op Janskerkhof of bij de Neude terecht voor een goede avond. Is live muziek echt jouw ding? Lees dan deze blog over cafés met de beste live muziek in Utrecht.

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Abonneren op