← Terug naar overzicht

Wat moet je nog doen in Utrecht voordat je studententijd afloopt?

Of je nou nominaal afstudeert of er tien jaar over doet, je studententijd loopt een keer ten einde. En dat is stiekem wel een beetje jammer. Lees hier wat je écht nog een keer moet doen voordat je afstudeert.

Doordeweeks uitgaan

Stap jij na je studententijd direct in het ‘burgerleven’? Dan is doordeweeks uitgaan vaak verleden tijd. Je moet ’s ochtends weer vroeg op je werk zijn, dus een kater kan je niet echt gebruiken. Hoewel je op vrijdag- en zaterdagavond nog wel lekker kunt stappen, is dit toch anders. Doordeweeks uitgaan is écht iets wat bij je studententijd hoort.

Langsgaan bij je favoriete snackbar

Een goede doordeweekse stapavond hoort te eindigen in de snackbar. Jij en je vrienden hebben waarschijnlijk wel je favoriet. Of het nou Ten Beste, ’t Hoekje, de Oaseboom of een andere snackbar is, ga er nog een keer langs! Die Turkse pizza, kapsalon of bitterballen na een avondje stappen horen nou eenmaal bij het studentenleven.

Een dagje zwoegen in de UB

Te laat beginnen voor een deadline of de tentamenstof enorm onderschatten. We kennen het allemaal. Het resultaat? Hele dagen zwoegen in de universiteitsbibliotheek. Vroeg opstaan, zodat je nog een plekje kunt vinden. En vlak voor sluitingstijd pas weer weg. Het is iets wat je denkt niet te gaan missen. Maar stiekem is studeren soms best interessant en leuk! Als je eenmaal een fulltime baan hebt, zal je er misschien toch wel eens nostalgisch aan terugdenken. Dus, ga voordat je afstudeert nog even keihard aan je scriptie werken in de UB. Met de tips in deze blog wordt de dag vast een makkie.

Alles uit je studentenkorting halen

Gedurende je studententijd, heb je waarschijnlijk vooral het idee dat je op je geld moet letten. Alles is duur en je hebt weinig inkomen. Na jaren studeren, ben je je niet echt meer bewust van alle voordelen die je als student hebt. Denk bijvoorbeeld aan gratis reizen met het ov. En alle kortingen die je krijgt met je studentenkaart. Lees daarom "Hier krijg jij studentenkorting in Utrecht'' nog eens door en ga erop uit om van de korting te genieten!

Regelen!

En dan heb ik het niet over regelen tijdens het uitgaan. Zorg dat je alles voor je afstuderen hebt geregeld! Controleer bijvoorbeeld of al je studieresultaten verwerkt zijn in het cijfersysteem. En vergeet je studenten-ov niet stop te zetten!

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Abonneren op