← Terug naar overzicht

Deze apps moet je hebben als je in Utrecht woont

Smartphones zijn niet meer uit ons leven weg te denken. Best logisch, want die dingen zijn hartstikke handig. Het is je agenda, rekenmachine, camera en nog veel meer in één. Maar welke apps kun je downloaden om je telefoon nóg nuttiger te maken?

DUIC

De Utrechtse Internet Courant ontvangen veel Utrechters dagelijks in hun mailbox. Het laatste nieuws over Utrecht. Wil je op de hoogte blijven van het wel en wee in jouw studentenstad? Dan is DUIC echt iets voor jou. Naast een website, heeft DUIC nu ook een handige applicatie. De app is voor zowel Apple- als Androidgebruikers gratis te downloaden.

Oma weet raad

Een vlek die niet meer uit je T-shirt gaat? Een kwaaltje dat maar niet weggaat? Oma weet raad! Misschien ken je de website al, maar er bestaat nu ook een Oma Weet Raad-app! Voor bijna al je huis-tuin-en-keukenproblemen kun je de applicatie raadplegen.

Utrecht App

Met de Utrecht App van CityInformation mis je nooit meer een tof evenement! En je weet ook precies waar de beste koffiespots zitten. De applicatie is fijn voor toeristen, maar houdt ook jou goed op de hoogte. Waar kan je lekker uiteten? En waar zijn er deze week goede kortingen? Download de Utrecht App en je weet het!

P-route 

De meeste studenten fietsen erg veel. Zeker in een stad als Utrecht zijn de fietsen niet meer weg te denken. Helaas is de gemeente dagelijks druk bezig met het weghalen van fietsen. Staat je fiets verkeerd geparkeerd? Dan moet je deze later tegen betaling weer ophalen. En ook fietsendieven zijn er genoeg in Utrecht. Gelukkig is hier een oplossing voor: de fietsenstalling! Helaas zijn ook deze soms aardig vol door de grote hoeveelheid fietsen. De P-route-app helpt jou daarom bij het vinden van een geschikt plekje. Nooit meer een gestolen fiets meer dus (hopelijk)!

Tikkie

Je kent het wel. Je hebt vanavond wat mensen over de vloer. Zodat jullie niet ’s avonds met zijn allen naar de supermarkt hoeven, sla je alvast wat bier in. En ook wat chips natuurlijk. “Laat maar weten hoeveel het kost. Ik maak het gelijk over”, krijg je te horen. Maar “Wat was je rekeningnummer ook al weer?” en “O ja, compleet vergeten!” Dit hoeft gelukkig niet meer. Met de app Tikkie stuur je iedereen een simpele link waarmee ze een specifiek bedrag naar jou kunnen overmaken. Heel simpel en snel!

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Abonneren op