← Terug naar overzicht

Een kroegentocht in Utrecht

In Utrecht vind je heerlijk veel kroegen. Een avondje van kroeg naar kroeg hoppen is hier dan ook een bekende activiteit. Lees hier welke route je moet afleggen voor een geslaagde kroegentocht!

Domplein

Start de kroegentocht onderaan de trots van Utrecht: De Dom. Je kunt bijvoorbeeld beginnen bij Lebowski. Hier kun je niet alleen een biertje drinken, maar ook nog een lekker hapje eten. Je moet immers een goede bodem leggen! Een andere optie aan het Domplein is natuurlijk Bar Walden.

Neude

Door naar Neude. Hier kun je eerst naar binnen bij ’t Neutje. Een ouderwets smalle kroeg, met lekkere biertjes en shotjes. Een andere optie is De Beurs. Dit wel bekende studentencafé is het afgelopen jaar helemaal vernieuwd. Wat niet nieuw (maar zeker wel leuk) is: de gezellige studentenavonden op donderdag, vrijdag en zaterdag!

Janskerkhof

Als je jezelf weet weg te slepen uit De Beurs, kun je door naar Janskerkhof. Ben je oud genoeg? Ga dan op vrijdag (21+) of zaterdag (23+) naar Café Hofman. Andere opties op het Janskerkhof, zijn natuurlijk Filemon & Baucis en het beruchte Pakhuis. Het Pakhuis is een lekker simpel feestcafé, waar je uiteraard niet weg kan gaan zonder een shotje te doen.

Nobelstraat

Hou je het nog vol? Dan gaan we door naar de Nobelstraat. Hier zit je sowieso goed. Er is een grote keus aan kroegjes. Van Grand Café de Vrienden kun je door naar ’t Pandje en Café Rex. Als je nog steeds recht op loopt, loop dan vooral nog een stukje verder! Je komt dan namelijk langs de Jaloezie en Café Otje. Tot slot vind je hier de Kneus. Een goede spot om de kroegentocht te eindigen!

The day after

Een kroegentocht is leuk, maar de volgende ochtend is vaak minder fijn. Om die dag toch te overleven, kun je het beste met een goed ontbijtje beginnen. Te lui of brak om dit zelf te maken? Lees dan deze blog over de beste anti-katerontbijtjes in Utrecht.

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Abonneren op