← Terug naar overzicht

Hoe overleef je nieuwjaarsborrels?

Na een koude Kerst en een oudjaarsavond waarop de drank rijkelijk gevloeid heeft, is het ieder jaar weer tijd voor de nieuwjaarsborrel. Lees hier hoe je deze borrel zo goed mogelijk doorkomt!

1. Weet naar wat voor borrel je gaat

Een nieuwjaarsborrel van de familie is anders dan een nieuwjaarsborrel op het werk. Zorg dat je weet op wat voor soort borrel je terecht komt. Ga je naar je oma die altijd heel veel hapjes maakt? Zorg dan dat je met goede trek erheen gaat. En een lelijke kersttrui is dan vast ook prima. Maar ga je naar de (verplichte) nieuwjaarsborrel op je werk? Let dan bijvoorbeeld op dat je de juiste outfit aan hebt.

2. Eet genoeg van te voren

Genoeg eten voorafgaand aan een borrel  heeft meerdere voordelen. Je wordt niet te (snel) dronken, wat zeker bij een borrel op je werk wel goed uitkomt. Maar je voorkomt ook dat je in je eentje de hele hapjestafel wegwerkt of juist enorm ‘hangry’ wordt.

3. Loop rond

Zeker als je de komende tijd meerdere nieuwjaarsborrels hebt, kan het allemaal snel saai worden. Iedereen een gelukkig nieuwjaar wensen, steeds vertellen hoe je de feestdagen hebt gevierd. Het blijft niet altijd leuk. Om jezelf nog een beetje te vermaken, kun je het beste zoveel mogelijk mensen aanspreken op de borrel. De variatie zorgt dat het niet snel saai wordt en veel zakelijke nieuwjaarsborrels zijn ook een beetje bedoeld om te netwerken.

4. Drink niet te veel

Bij een nieuwjaarsborrel met je vrienden kun je je natuurlijk wel een beetje laten gaan. Maar vindt de borrel plaats op 1 of 2 januari? Of ben je aan het borrelen met je collega’s? Dan is het beter om niet al te veel achterover te gieten. Zo geef je je lichaam een beetje rust na de afgelopen feestmaand en laat je ook geen slechte indruk achter. Wat dat betreft lijkt de nieuwjaarsborrel op het werk best wel op de ‘vrijmibo’.

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Abonneren op