← Terug naar overzicht

Hier vind je de leukste kerstmarkten in Utrecht!

Het wordt langzaam aan tijd om je kerstinkopen te doen. Maar waar kun je nou het beste terecht voor de leukste cadeautjes en versieringen? Bij een kerstmarkt natuurlijk! Gelukkig zijn er genoeg kerstmarktjes in Utrecht.

KNUS

KNUS is meer dan een kerstmarktje. Dit winterse evenement bestaat uit meerdere kerstmarkten en winterse evenementen. Het evenement vindt 16 en 17 december plaats op meerdere locaties. KNUS bestaat onder anderen uit de Streekmarkt en De Zelfgemaakte Markt, waar je hieronder meer over kunt lezen.

Zelfgemaakte Kerstmarkt & Winterse Streekmarkt

Op de Mariaplaats vind je op 16 en 17 december de Zelfgemaakte Kerstmarkt. Zoals de naam al aangeeft, worden hier alleen zelfgemaakte spullen verkocht. Ben je dus nog op zoek naar een heel origineel kerstcadeautje? Dan zit je hier goed! Tegelijkertijd vind op het Domplein de kersteditie van De Streekmarkt plaats. Deze markt bestaat uit eerlijke producten. Het gaat hierbij vooral om eten en drinken, maar er zijn ook leuke spulletjes te koop.

Allerhande Kerstfestival

In het Spoortwegmuseum vind je op 8, 9 en 10 december het Allerhande Kerstfestival. Dit is dé plek om inspiratie op te doen voor de komende kerstdiners. Wat voor lekkere gerechten kun je maken die ook nog eens origineel zijn? En hoe doe je dit precies? Hoe serveer je het eten op een leuke manier? En misschien nog wel het belangrijkst: welke wijnen kun je met dit gerecht combineren? Op de Allerhande Kerstmarkt leer je het allemaal! Voor deze kerstmarkt heb je een kaartje nodig. Deze kun je makkelijk kopen op de website.

Utrechtse Kinderkerstmarkt

Heb je kleine broertjes of zusjes? Of pas je regelmatig op je buurtjongetje? Dan is het leuk om naar de Utrechtse Kinderkerstmarkt te gaan. De markt is op 17 december in Lunetten. Kinderen kunnen er zelf spullen kopen en verkopen. Speelgoed waar het ene kind niet meer mee speelt, wordt hier bijvoorbeeld verkocht aan een ander kindje dat er dolblij mee is. Ook is er een wensboom, een kerstoptocht en nog veel meer!

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Sinterklaas huisgenoten Studentensteden
Abonneren op