← Terug naar overzicht

7x: de mooiste bestemmingen waar je liever college zou volgen

De studies zijn alweer volop bezig en de eerste tentamens komen er weer aan. Zin in? NEE NATUURLIJK NIET! Wij stelden daarom onze top 7 op van favo bestemmingen waar we nu liever college zouden volgen!

1. Australië

Sydney, The Great Barrier Reef, Brisbane, Uluru (Ayers Rock) of Melbourne. Als deze namen je niet doen wegdromen tijdens college dan weten wij het ook niet meer. In plaats van plaatjes van het koraalrif te bekijken op Google zou je ook kunnen kiezen om te studeren in Australië. En dan kan je mooi het hele jaar door dit prachtige land ontdekken ;).

2. Amerika

Het land van Uncle Sam is een van de meest populaire bestemmingen voor een studiejaar in het buitenland. Maak de Amerikaanse politiek vanaf de eerste rij mee, of zie de economie groeien vanuit Silicon Valley. In Amerika heb je genoeg bestemmingen waar wij wel zouden willen studeren: New York, San Francisco, Miami, Boston, Seattle, Chicago… en natuurlijk Washington!

3. Canada

De eindeloze natuur, de extreem leefbare steden en de meest gastvrije bevolking. Canada heeft veel te bieden voor studenten. Wanneer je tweetalig bent opgevoed denk je wellicht meteen aan Quebec en Montreal. Hoe ze daar Frans praten is namelijk heel anders dan dat je hier gewend bent. Maar als je jouw Engels wilt verbeteren, dan moet je naar steden als Toronto en Vancouver! Deze steden hebben de gemakken van een grote stad, maar liggen ook dichtbij uitzonderlijke natuurlijke wonderen zoals Niagara Falls, Mount Seymour of Bowen Island.

4. Engeland

Dichter bij huis is onze buurman overzee een heel goed alternatief. Londen, het New York van Europa en lievelingsstad van blogger Milou, is een van de meest populaire bestemmingen om te studeren in het buitenland. Dankzij de Eurostar kan je makkelijk binnen enkele uurtjes over en weer pendelen. Bovendien zijn steden als Bristol, Manchester, Oxford, Cambridge en Brighton ook perfect voor een studiejaar in Engeland. En die Engelse wetenschappelijke artikelen zijn na zo’n jaar opeens easy peasy lemon squeezy!

5. Nieuw-Zeeland

Hoe zou je het land wat het decor was voor de Lord of the Rings trilogie het best categoriseren? Het correcte antwoord: het paradijs op aarde! Gletsjers, bergen, schattige riviertjes, weelderige bossen, wijngaarden, woestijnen, vulkanen, spectaculaire fjorden, prachtige stranden en adembenemende eilanden. Je collegezaal staat in het midden van een land waar het landschap diverser is dan het aantal schoenen in je kledingkast. Vlieg naar Auckland en beleef het beste jaar van je leven!

6. Zuid-Afrika

Wanneer je studie-excursie het beklimmen van de Tafelberg is of een safari in het Kruger National Park, dan hoeven wij niet veel meer toe te voegen dan dat dit wellicht de beste plek is om te studeren in het buitenland. En dan hebben we het nog helemaal niet over het weer gehad. Ga studeren in Kaapstad en ontdek tijdens je studiejaar het natuurlijke, culturele, historische en gastronomische erfgoed van de regenboognatie.

7. Japan

Wil je graag studeren in Azië? Dan is Japan wellicht de beste keuze. In het land van de rijzende zon wordt naar buiten kijken tijdens college heel wat interessanter. Daarnaast is wonen in Tokio een ervaring op zich. Deze fascinerende metropool weet het evenwicht te bewaren tussen traditie en moderniteit. En je kan er ook nog uitzonderlijke Pokémons vangen!

Heb jij nu ook zo’n zin om ons koude kikkerlandje te verlaten? Doe dan mee aan de wedstrijd van EF en win een 2-weekse taalcursus naar jouw favo bestemming!

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Abonneren op