← Terug naar overzicht

De leukste stedentrips in de provincie Utrecht

Utrecht is een gezellige stad. Er zijn veel studenten en er is veel te beleven. Maar als je er al langere tijd studeert, krijg je misschien toch behoefte aan iets anders. Elke week op hetzelfde terrasje zitten, kan natuurlijk saai worden. Daarom zetten wij een aantal stedentrips in de buurt van Utrecht op een rijtje.

Amersfoort

Binnen een kwartiertje reis je vanaf Utrecht Centraal naar Amersfoort. Net als Utrecht heeft Amersfoort grachten waar je bij lekker weer op rond kunt dobberen. Er zijn veel oude gebouwen en monumenten die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken! Bijvoorbeeld de Koppelpoort, die er sprookjesachtig uitziet. Hoewel Amersfoort een kleine stad is in vergelijking met Utrecht, vind je er ook genoeg terrasjes en uitgaansgelegenheden.

Montfoort

Montfoort, niet te verwarren met het Limburgse Montfort, is een stad ten westen van de stad Utrecht. Met een bus vanaf Utrecht Centraal reis je ongeveer een halfuur. Montfoort maakt deel uit van het Groene Hart. Dit maakt de stad heel anders dan het drukke, bebouwde Utrecht. Er zijn veel boerderijen en het is er zelfs mogelijk om een workshop kaasmaken te volgen! Daarnaast ligt er in het centrum een kasteel, Kasteel Montfoort, waar je een biertje kunt drinken op het terras of ’s avonds kan dineren.

Baarn

Op de grens van de provincies Utrecht en Noord-Holland ligt Baarn. In Baarn vind je onder anderen het bekende Paleis Soestdijk. Een andere bezienswaardigheid van dit plaatsje is het treinstation. Het is een erg klein, schattig stationnetje, maar met een koninklijke wachtkamer. Dat heeft het grote Utrecht Centraal niet! Nadat je de koninklijke wachtkamer hebt bewonderd, kun je het centrum van Baarn in. Het is erg klein in vergelijking met het centrum van Utrecht, maar het is zeker gezellig. Je kunt bijvoorbeeld een kijkje nemen bij Café de Kerkbrink. Een gezellig café met een uitgebreide drankenkaart.

Woerden

Tot slot: Woerden. Vanaf Utrecht Centraal ben je binnen een kwartiertje in deze stad. Net als Montfoort, maakt Worden deel uit van het Groene Hart. De stad wordt gesierd door veel mooie, oude gebouwen. Eén daarvan is de Sint-Bonaventurakerk. Zeker ’s avonds, wanneer de kerk mooi verlicht is, is deze kerk een bezoekje waard.

Meer studentennieuws

Geld besparen
Abonneren op