← Terug naar overzicht

Borrelen in Utrecht

Utrecht is een echte borrelstad. Door heel de stad vind je kroegen en bruine cafés. Genoeg mogelijkheden om een biertje te doen dus. Maar wat zijn nou écht goede borrelplekjes?

Kafé België
Kafé België aan de Oudegracht is een echt speciaalbiercafé. Wil je een lekkere Guinness of een Kriek Biertje, bij Kafé België zit je goed. Uiteraard kun je hier ook genieten van een lekker hapje. Naast ouderwets lekkere bittergarnituur, is het ook mogelijk om hier te lunchen en dineren.

De Kromme Haring
Borrelen in De Kromme Haring is anders dan borrelen in een normaal café. Bij De Kromme Haring drink je namelijk biertjes die hier ook gebrouwen zijn. Er zijn twaalf verschillende bieren van de tap en nog meer keuze aan biertjes uit de fles. Naast ‘gewoon borrelen’ is het ook mogelijk om een bierproeverij te boeken. Tijdens deze proeverij krijg je allerlei achtergrondinformatie over de biertjes die in De Kromme Haring zelf gebrouwen zijn. Leuk om eens wat meer te weten over wat je achterover giet, toch?!

Café Olivier
Ook in Café Olivier vind je veel speciaalbiertjes. Dit grote café is gevestigd in een oude kerk, wat het een bijzonder uiterlijk geeft. Uit de tap komen heerlijke ‘Belgische pintjes’. Ook is er een lekkere hapjeskaart, waar onder anderen een kaasplankje en borrelplateau op staan. Je kunt tot tien uur ’s avonds van de hapjeskaart bestellen, dus je kunt de vrijmibo hier lekker lang laten uitlopen.

PK Bar & Kitchen
Bij PK Bar & Kitchen zit je ook goed voor een borrel. Naast de gebruikelijke (speciaal)biertjes, worden hier ook verschillende cocktails, gins en goede wijnen geschonken. Ook hier hebben ze een goed gevulde borrelkaart, met onder anderen inktvisringen en zelfs vegetarische loempia’s.

Café Orloff
Aan de Donkere Gaard midden in het centrum van Utrecht zit Café Orloff. Bij dit café kun je vanaf het terras lekker het voorbijschietende stadsleven bekijken. Binnen ziet het café er erg gezellig uit. Wil je een besloten borrel organiseren? Dat kan bij Café Orloff! Je kunt een zaaltje afhuren met een eigen bar én muziekinstallatie.

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Abonneren op