← Terug naar overzicht

Vier redenen waarom je een stage in het buitenland moet lopen

Bijna iedereen heeft het er weleens over: stage lopen of studeren in het buitenland. Waarom vakantie en school niet combineren? Wij geven jou 4 redenen waarom je een stage in het buitenland moet overwegen.

1. Studeren en vakantie

Op social media vliegen de foto’s om mijn oren. Er zijn meerdere mensen die ik ken in het buitenland aan het stagelopen. En ik moet natuurlijk zien hoe leuk ze dat vinden. To be honest: ik ben écht wel jaloers. Want een van de redenen dat ik stage zal willen lopen in het buitenland is, omdat het een soort vakantie is. Als je werkdag voorbij is, kun je genieten van het land en de culturen. Dat lijkt mij echt heerlijk! Het is gewoon een soort van vakantie (maar dan met een paar uurtjes werk per dag).

2. Goed voor jouw taalknobbel

Aan mijn talenkennis kan nog wel gewerkt worden. Zodra jij gaat stagelopen in het buitenland, dan ga jij Engels en de taal die in dat land gesproken wordt echt veel beter beheersen. Dus je loopt niet alleen stage in het buitenland: je krijgt ook nog eens een taalcursus zonder dat je het door hebt.

3. Internationale bedrijven

Als jij gaat solliciteren bij een bedrijf en er staat op jouw cv dat je bij een internationaal bedrijf stage hebt gelopen, dan heb je gelijk een puntje voor. Daarnaast weten zij gelijk dat jij de Engelse taal goed beheerst. Dat is bij de meeste bedrijven wel een pre. 

4. Geweldige ervaring

Stagelopen in het buitenland en op die manier betrokken worden in een cultuur is gewoon een geweldige ervaring. Je krijgt deze kans niet vaak. Dus als je hem krijgt, pak het dan! Hier kun je heel veel nieuwe mensen leren kennen, wat ook erg goed is voor je netwerk. Je kunt van heel dichtbij zien hoe mensen daar leven, wat hun gewoontes zijn en hoe de cultuur is.

Enthousiast geworden?

Ben jij enthousiast geworden? Lees dan meer over stage lopen of studeren in het buitenland op onze pagina: studeren in het buitenland. Geniet ervan!

Meer studentennieuws

Geld besparen
Abonneren op