← Terug naar overzicht

Tips om een winterdip te voorkomen

Zucht…de winter is dan nu echt begonnen! Dat betekent dat niet alleen het weer koud en vooral nat is maar ook dat sommige mensen een winterdip ervaren. Lange dagen in de collegebanken is nu ook niet een fijn en vrolijk vooruitzicht (we know). Hoe kom je hiervan af of kan je dit voorkomen? Wij geven je een tips!

#1 Bad Habits

Hoewel we al ver in het jaar 2017 zitten en 2018 al om de hoek spiekt, kan dit een goede tijd te zijn om je bad habits te veranderen. Hoewel je niet meer je beachbody op het strand hoeft te showen. Maak voor jezelf een lijstje met dingen die je graag een jezelf wil veranderen. Eigenlijk moet je het zien als een soort vervroegde new years resolution. Wil je stoppen met roken? Doe mee aan stoptober en wie weet ben je voor het einde van het jaar al een stukje dichterbij een rookvrij leven.

#2 Vitamine D

De zomer is echt over (helaas) en dat betekent koude en donkere dagen. Hoewel dit ook zijn superchill kan zijn met een kopje warme chocolademelk met (een bus) slagroom. Dit betekent ook dat je minder vitamine D binnen krijgt. De winterdip kan dan op dit moment toeslaan. Hiervoor kan je de nodige vitaminepillen innemen met nadruk op vitamine D-pillen. Maar vitamine D kan je ook op andere manieren binnen krijgen doormiddel van bepaalde voedingsmiddelen waar ook vitamine D in bevindt. Denk hierbij aan: vis, vlees en eieren. Je kan meer lezen over vitamine D en in welke voedingsmiddelen deze stof bevatten op voedingscentrum.nl.

#3 Plan leuke dingen

Wintertijd is de tijd dat je lekker gaat cocoonen en je het liefst lekker binnen blijft (we snappen je echt!). Maar wanneer je last hebt van een winterdip (of niet) is het belangrijk dat je leuke dingen blijft doen die jou echt blij maken! Tip: pak pen en papier en maak een to-do-list met dingen die jou echt blij maken! Zorg dat je deze leuke dingen doet in de komende wintermaanden. Hierdoor moet je jezelf toch verplichten om erop uit te gaan.

Het belangrijkste is dat je ondanks het koude weer niet moet vergeten te genieten! Good luck!

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Abonneren op