← Terug naar overzicht

Cv-building tips

Wil jij kans maken op een supertoffe baan? Misschien is dit een nog ver-van-je-bed-show, maar het is wel verstandig om nu alvast aan je cv te werken! Hoe meer ervaring, hoe meer je kans maakt om die ene baan te bemachtigen! Ben je benieuwd hoe je dit moet aanpakken? Lees dan snel verder!

Om eerlijk te zijn, is studeren op zich al een halve baan waarbij je je soms kan afvragen wat je allemaal nog meer kan doen om later meer kans te maken op een leuke baan. Ik spreek uit eigen ervaring wanneer ik zeg dat ik bijbanen zoek die aansluiten of een toegevoegde waarde zijn voor de baan die ik later voor ogen heb.

#1. Bekijk vacatures die je aanspreken

Het is handig om eerst te starten met het bekijken van een aantal vacatures. Dit kan je gewoon random doen of al een beetje wat gerichter. Zo kan je bijvoorbeeld kijken bij bedrijven die jou tof lijken om ooit te werken en hier de functie-eisen te bekijken. Door je te verdiepen in de eisen die ze stellen weet je ongeveer waar je je op kan focussen om jezelf in te ontwikkelen.

#2. Toegevoegde waarde

Bepaal wat een meerwaarde zou zijn voor de functie/bedrijf. Wil je bijvoorbeeld graag in de communicatiebranche werken? Dan kan het bijvoorbeeld handig zijn om te oefenen met het schrijven van teksten, zowel zakelijk als blogstijl. Je kan bijvoorbeeld een eigen blog opstarten die dus eigenlijk ook dient als een online portfolio van jouw geschreven stukjes. Daarnaast zoeken wij bij StudentenSteden ook nog bloggers. Benieuwd naar de functie? Solliciteer nu!

#3. Doe wat jou blij maakt!

Niet geheel onbelangrijk is dat je natuurlijk alleen de dingen moet doen die jou echt blij maken! Het is natuurlijk fijn om geld te verdienen om jouw dagelijkse cravings te bekostigen. Je krijgt de kans om aan je cv te werken en ervaring op te doen in het vakgebied waar jij graag in wil werken, daarnaast kan je achter verborgen talenten komen waar je anders eerst nooit aan had gedacht!

Meer studentennieuws

telefoonabonnement ben
Abonneren op