← Terug naar overzicht

Hier moet je op letten bij het zoeken van een bijbaan!

Hier moet je op letten bij het zoeken van een bijbaan!

Het vinden van de perfecte bijbaan is zo makkelijk nog niet. Want waar moet je nou eigenlijk allemaal op letten? Wij geven je handige tips waar je op moet letten bij het zoeken van een bijbaan!

Het zoeken van vacatures

Er zijn ontzettend veel manier om een bijbaan te vinden tegenwoordig. Bijvoorbeeld door jouw eigen netwerk langs te gaan, ergens binnen te lopen of het internet op te gaan. Er zijn talloze vacaturessites die een groot aanbod hebben, maar wie heeft er tegenwoordig nog tijd om al die vacatures door te spitten voor iets wat bij je past? GrabJobs is een app speciaal gericht op niet-leidinggevende banen. In de app kan je binnen twee minuten een eigen profiel aanmaken en op zoek gaan naar banen. Door middel van meerdere filters in de app kan je gemakkelijk leuke vacatures vinden die bij jou passen. Download de app nu gratis in de App Store of Play Store en probeer het zelf!

Sfeer op de werkvloer

De sfeer op de werkvloer staat bij studenten stipt op nummer één wanneer het gaat om de keuze voor een bijbaan. Je studietijd is een periode waar je veel sociale contacten vastlegt en je bijbaan zal hier ook zeker aan bijdragen. Tijdens het studeren heb je het vaak al druk genoeg, maar je wilt toch wat extra geld hebben om leuke dingen te doen of om niet bij te lenen. Maar het moet wel leuk blijven natuurlijk! Let dus goed op wanneer je ergens gaat solliciteren hoe de sfeer is. Hoe gaan collega’s met elkaar om en hoe gaan de leidinggevenden om met hun werknemers?

Flexibiliteit van de werkgever/bijbaan

Studeren kost veel tijd en vergt soms best wat planning. Helaas is niet elke student een wandelende agenda en komt het ‘weleens’ voor dat er taken tot op het laatste moment blijven liggen. Een bijbaan hebben die rekening houdt met jouw tentamenweken en deadlines kan daarom ontzettend handig zijn! Vraag dus even aan de werkgever hoe zij omgaan met het inplannen van jouw uren.

Ben jij nog op zoek naar een bijbaan? Kijk dan eens op de website studiegerelateerde bijbaan of download de app van GrabJobs!

Meer studentennieuws

Abonneren op