← Terug naar overzicht

De grootste studenten struggles

Het studentenleven heeft een hele hoop voordelen. Je hebt veel vrije tijd, je krijgt korting bij de kapper en je mag zonder schaamte met je katerkop bij een college gaan zitten. Toch zijn er ook genoeg struggles waar je mee te maken krijgt, waardoor je enorm het gevoel hebt dat het leven van een student best zwaar is. Kijk achteraf denk je daar wel anders over, maar nu heb je het gewoon echt even niet makkelijk. Gegarandeerd dat deze struggles je meer dan bekend voorkomen…

1. Projectgroepen

Het fenomeen projectgroepen: horror! Tenzij jij natuurlijk die persoon bent die geen bal uitvoert, dan heb je de tijd van je leven. Dat is vaak maar een persoon, voor de overige vier/vijf leden is het afzien. Er is altijd iemand die zijn afspraken niet nakomt, altijd iemand die zijn mond nooit opentrekt en iemand die in iedere zin vijf spelfouten maakt. Lange leven de projectgroepen, niet dus!

2. Keuzestress

Hoe meer tentamens je hebt, hoe leuker de feestjes zijn. Precies op het moment dat jij vijf tentamens in een week hebt, vindt het feest van het jaar plaats. De vraag is dan: wat ga je doen? Ben je een brave student en ga je voor die voldoende of zet je in op een hertentamen? En die keuze, juist die keuze maakt het studentenleven echt even niet zo leuk.

3. Presentaties geven

Iedere periode moet je eraan geloven, die verdomde presentaties. Docenten zijn er dol op, waarschijnlijk alleen maar om dat het voor ons als studenten een bijna-doodervaring is. Menig student ligt er een week wakker van, begint spontaan met stotteren of krijgt tijdens de presentatie een woede-uitbarsting. Geen pretje, kunnen we dit misschien afschaffen?

4. Mental breakdown

Je overweegt om al je boeken uit het raam te gooien of beter nog in de fik te steken. Je gaat het toch nooit halen, bent weer veel te laat begonnen en hebt te weinig tijd om nog alle hoorcolleges terug te kijken. Voor je het weet sta je op het punt om je uit te schrijven, als vuilnisman kun je ook best gelukkig worden. Totdat blijkt dat je dankzij een wonder toch je tentamen hebt gehaald, dan zijn de tranen snel weer weg. Die mental breakdown gaat vanzelf weer over, echt waar!

 

Meer studentennieuws

Abonneren op