← Terug naar overzicht

Dingen die je altijd uitstelt maar nu toch echt moet regelen!

Stel jij ook altijd alles uit? Tell me about it… Maar nu het nieuwe jaar bijna begint moeten de laatste dingen toch echt even geregeld worden. Anders komt het er niet meer van of is het te laat. Daarom hebben wij een lijstje voor je opgesteld met de leuke en minder leuke dingen die je nu toch echt even moet regelen.

De beste sportschool zoeken om het nieuwe jaar goed te beginnen

Het nieuwe jaar begint bijna weer en dat betekent… Ja echt, de goede voornemens. Maar als je dan toch gaat werken aan jouw bikinibody, dan kun je het best de leukste en goedkoopste sportschool kiezen. Zo besteed je jouw geld goed en heb je meer motivatie. Via fitsociety kun je sportscholen in grote steden vergelijken. Er staat een overzicht met beoordelingen, reviews en prijzen. Wil jij liever bij een studentenvereniging sporten? Lees dan ons artikel over de sportverenigingen in jouw studentenstad. Kun jij straks fit het nieuwe jaar beginnen!

Je zorgverzekering aanpassen

Wil jij overstappen naar een andere zorgverzekeraar of je zorgverzekering aanpassen? Dan moet je dat nog voor het nieuwe jaar doen. Het is altijd de moeite waard om even te checken of je wel alles gebruikt waar je voor betaalt. Of misschien kun je toch beter je kosten dekken nu je weet dat je aankomend jaar bijvoorbeeld naar de fysio moet.

Als je het idee hebt dat jouw zorgverzekering duurder is dan andere, check dan even Zorgwijzer.nl. Hier vindt je een zorgverzekering die bij jouw situatie past. En hier kun je alle zorgverzekeringen met elkaar vergelijken. Je hoeft enkel je geboortedatum en zorgverzekeraar in te vullen en dan rolt het resultaat eruit! Dit kan zomaar een paar tientjes per maand schelen. 

Tandarts- of doktersafspraak maken

To be honest… we proberen er allemaal onderuit te komen. Die verkoudheid zitten we wel uit en die kiespijn gaat wel over. Maar soms is het slim toe te geven aan je klachten. Ga naar de dokter of tandarts. Zij kunnen jou precies zeggen wat er mis is. Én het oplossen. Nergens last van? Maak dan alvast je tandarts afspraak om ook te voorkomen dat je ergens last van krijgt.

Geld terugvragen: belastingaangifte

Voor april moeten de belastingaangifte worden gedaan. Klinkt als een vervelend klusje, maar je kunt er soms wel honderden euro’s mee terug krijgen. Als jij regelmatig werkt, dan betaal je telkens belasting. Dit kun je terugvragen. Wel even de moeite waard als je het mij vraagt. Meer informatie over geldzaken? Lees bij ons alles over: loon, loonstroken en belasting.

Planning maken zodat je ook nog aan leren toekomt

Heb jij ook tentamens na de kerstvakantie? Dan is het slim om een planning te maken.  Zodat je in de kerstvakantie leuke dingen kunt doen, maar toch voldoendes kan scoren in de tentamenweek. Misschien klinkt het een beetje ouderwets, zo’n planning. Maar als je alles wat je kunt doen echt goed inplant, dan kan je ook nog vakantie vieren. Zo kun je bijvoorbeeld in de ochtend een paar uurtjes aan school werken en de rest van de dag leuke dingen doen. Kom maar door met die dikke voldoendes!   

Diner met vrienden plannen

Dat kerstdiner met je vrienden is er helemaal bij ingeschoten! Nu maar snel een kerst- en nieuw diner plannen voordat het er helemaal niet meer van komt. Beter laat dan nooit, toch? Om te voorkomen dat je weer geen datum vindt dat iedereen kan. Hebben wij een handige app voor je opgezocht. Loulou is een app om datums te prikken. Iedereen kan invullen wanneer ze beschikbaar zijn en dan geeft de app aan wanneer de meeste mensen kunnen. Datum geprikt, laat dat diner maar komen!

Alles regelen voor oud en nieuw

Om te beginnen: het is nu echt tijd om de knoop door te hakken. Wat ga je doen met oud en nieuw? Er zijn slechts een paar dagen over voordat we het nieuwe jaar in feesten. Dus kies jij voor dat huisfeestje bij je vriendin? Of heb jij nog wat hulp nodig voor het perfecte feestje voor jou? Lees dan ‘HOW ABOUT: oud & nieuw vieren op een andere manier?!’

Zo moet er voor een huisfeestje ook nog veel geregeld worden. Zoek leuke versiering uit voor de decoratie, maak keuze uit verschillende hapjes en drankjes en maak een gastenlijst. Zo kun je bijvoorbeeld bij Jamie magazine heerlijke oud en nieuw recepten vinden. Nu kan het niet anders dan dat het een topfeestje wordt!

Aan de slag!

Als jij deze lijst hebt afgewerkt, dan ben je ready voor 2017! Ben jij een echte ´goede voornemens freak?’ Dan kunnen wij jou nog een beetje extra op weg helpen met onze blog ‘’Fitness voor dummies - deel 1’’. Dan kun je ook nog eens fit het nieuwe jaar in!

Meer studentennieuws

winter utrecht
Winterse hotspots in Utrecht
Abonneren op