← Terug naar overzicht

DIY: drie lekkere recepten met een winters tintje!

Regen, kou & donkere dagen.. Winter is coming! De winter heeft ook een groot voordeel: je kunt je kookkunsten uitbreiden en jezelf omtoveren tot een echte keukenprinses (of prins natuurlijk). Time to cook! Speciaal voor jou geef ik vandaag wat van mijn favo recepten met een winters tintje prijs. Lees snel verder!

Karamel Appels

Heerlijk als toetje of tussendoortje! ♥  

Wat heb je nodig?

-  4 Appels

-  200gr Fudge

-  Scheutje Slagroom

-  Geschaafde amandelen

-  Bakpapier

Hoe maak je het?

1.     Smelt de fudge au bain marie (dit is in een kom boven een pan of een kom heet water). Let op: dit duurt wel even (ongeveer 20 min).

2.     Giet er een klein scheutje slagroom bij en roer dit door

3.     Was de appels goed af (gewoon met schil, mag ook zonder) prik deze op een stokje en doop ze door de karamel heen, draai hem keer rond en laat het uitdruppen.

4.     Leg ze op bakpapier en strooi er wat amandelschaafsel overheen.

5.     Laat de karamel weer hard worden. Dit duurt even, maar je kan dit ook in de koelkast doet.

Pizza á la winter: pompoen & worst

Je lievelingsgerecht een keer in een ander jasje? Probeer eens de variant met pompoen & worst!

Wat heb je nodig? 

-  1,5 potje pompoen spread (zonnatura)

-  200 gr runderbraadworst of chipolata worstjes

-  125 gr ricotta

-  Handje rucola

-  Handje geraspte kaas

-  Snufje salie

-  Peper en zout

-  Rol vers pizzadeeg

Hoe maak je het?

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Verdeel het deeg over de bakplaat met natuurlijk wat bakpapier eronder.

3. Vouw de randjes iets naar boven en besmeer de pizza met de pompoen spread.

4. Schep wat van de ricotta er overheen.

5. Snijd de worst in stukjes en verdeel deze ook naar eigen wens over de pizza heen.

6. Bestrooi daarna met wat salie, zout, peper, en kaas en bak de pizza 30 min af in de oven.

7. Strooi tot slot wat rucola over de pizza en smullen maar!

Boerenkoolstoof met ei en baquette

De hele dag door de kou & regen gefietst? Dit gerecht is speciaal voor de stevige trek!

(De ingredienten zijn afgestemd op 2 personen)

Wat heb je nodig?

-  1 teentje knoflook

-  1 rode puntpaprika

-  1 sjalot

-  25 gr boter

-  1 zakje gerookte paprika poeder

-  1 zakje gedroogde oregano

-  half zakje chilivlokken

-  300 gr boerenkool

-  350 ml tomato frito

-  4 eieren

-  2 lichtbruine baguettes

Wat moet je doen?

1.  Verwam de oven op 210 graden, snijd de knoflook. Was en halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadjes en hak het overgebleven vruchtvlees in smalle reepjes. Maak de sjalot schoon en verdeel deze in halve dunne ringen.

2. Verhit boter in hapjes pan en fruit de paprika poeder, oregano en chilivlokken 1 minuut.

3. Voeg de knoflook, paprika, sjalot en boerenkool toe en bak dit 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tomato frito, 50 ml water, wat peper en eventueel wat zout toe en stoof dit 10 minuten op laag vuur. Tip: vergeet het geheel niet af en toe goed door te roeren.

4. Maak vier holtes in de pan en breek in alle vier de holtes een ei. Bestrooi het ei met peper. Vervolgens laat je het geheel met de deksel op de pan 10 minuten op laag vuur aanstaan.

5. Bak ondertussen baguettes in de oven. Snij het in stukjes en serveer dit bij de stoof.

Heel veel succes! 

Meer studentennieuws

https://unsplash.com/photos/ZLTlHeKbh04
Abonneren op