U bent hier

Het laatste studenten nieuws

Sportieve buitenactiviteiten in Utrecht.
Hobby's
Studie in het Engels
studentenleed pijpcursus
Abonneren op

Utrecht Studentenstad

Utrecht biedt de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische studententijd in Utrecht waar elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: een verzameling van de beste studentenkamers, een regelmatige update over de lekkerste restaurant en barretjes in Utrecht, toegang tot de leukste bijbanen voor studenten, het laatste studentennieuws, toelichting op belangrijke geldzaken tijdens en na je studietijd, informatie omtrent student gerelateerde gezondheidszorg en alles wat je verder moet weten over je Utrechtse studententijd. Kortom: wij willen jou motiveren om het optimale uit je studententijd te halen.

Studeren in Utrecht

Voor de start van je Utrechtse studententijd oriënteer je je op de hogescholen, universiteiten, opleidingen, minors en het verenigingsleven van Utrecht. En kun je in Utrecht overstappen van mbo naar hbo? Wat je kunt verwachten van studeren in Utrecht vind je hier.

Wonen in Utrecht

Wil of ga jij in Utrecht wonen? Hoe vind je dan een kamer, wat is antikraak, wat is hospiteren en hoe moet je je inschrijven bij de gemeente? Je vindt hier alle antwoorden!

Werken in Utrecht

Wil je een bijbaan in Utrecht naast je studie? Goed idee! Utrecht heeft een uitgebreid aanbod in bijbanen voor studenten. Bekijk onze tips om een CV te maken, hoe je kunt starten met ondernemen of het overzicht met (bij)banen, stages en startersfuncties in Utrecht.

Geldzaken

Als student houd je aan het einde van je geld soms nog een stukje maand over. Daarom is het belangrijk zeker te weten dat je de juiste keuzes maakt op het gebied van geldzaken. Denk aan verzekeringen, je studieschuld, sparen, je telefoon en nog veel meer. Met uitleg en tips helpen wij je op weg.

Vrije tijd in Utrecht

Vrije tijd over in je studententijd? Genoeg "to do’s" voor studenten in Utrecht. Soms resulteert dit in keuzestress. Ga je sporten, lunchen bij een Utrechtse hotspot of bezoek je een leuk feestje? Inspiratie voor besteding van je vrije tijd in Utrecht vind je hier.

Gezondheidszorg in Utrecht

Het is belangrijk om je gezondheidszorg dicht bij huis te hebben. Als je als student verhuist ga je op zoek naar een nieuwe tandarts, huisarts en ziekenhuis in Utrecht. Wellicht regel je als student vanaf nu zelf je zorgverzekering. Hoe werkt dit en wat moet er geregeld worden?

De leukste studenten evenementen

Eurocollege
Eurocollege
Abonneren op RSS Events