← Terug naar overzicht

SPRING Festival

Stadsschouwburg Utrecht – Lucasbolwerk 24, Utrecht

Beschrijving

Na de geslaagde eerste editie van ons nieuwe festival SPRING in Autumn afgelopen oktober, keert SPRING van 17 t/m 26 mei terug in de vertrouwde tiendaagse vorm. Kunstenaars van continenten over de hele wereld komen naar Nederland. We nodigen je uit voor een rijk en gevarieerd programma dat zich over de hele stad Utrecht uitstrekt.

Dit jaar presenteren we een aantal werken uit de Asia-Pacific regio van kunstenaars met een onderscheidende blik op onze wereld. De artiesten komen uit Korea, Singapore, Hongkong, China, Australië en Iran. Hun voorstellingen gaan over Oost en West, Artificial Intelligences en queer dances, collectieven en individuen, wolken en zwaartekracht, branding en spiritualiteit.

Onder de focus Urban Heat presenteren we voorstellingen van politiek gedreven kunstenaars. Sommigen nemen ons mee naar publieke ruimtes in de stad, anderen vragen het publiek om actief deel te nemen, om het werk samen te maken, om een gemeenschap te vormen en om te dromen van een gedeelde toekomst.

In deze #metoo tijd en de nog altijd flinke mannelijke dominantie in de kunstwereld zijn we als SPRING trots op onze sterke line-up van vrouwelijke choreografen. Het merendeel van het Europese programma bestaat uit vrouwen. Niet vanwege een quotum, maar omdat het werk van hoge kwaliteit is. De tijd van de grote mannelijke choreografen lijkt voorbij.

SPRING presenteert dit jaar een gevarieerd Nederlands programma. Sommige kunstenaars zijn al bekend en anderen staan nog aan het begin van hun carrière. Ze dansen met Nederlandse deelnemers, maken virtuele reizen, geven sexy concerten, bouwen monumenten en maken gebruik van kleine keukens en enorme wieken.

Reis met ons en de makers mee, dwars door Utrecht en over de hele wereld, en ontmoet ons in het Festivalhart in de Stadsschouwburg!

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Bekijk ook

Abonneren op RSS Events