Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Zomervakantie on a budget

Nog even doorbikkelen en dan is het zover: de zomervakantie! Een periode in het jaar waar de meeste studenten lang naartoe werken en flink naar uitkijken. Veel vrije tijd, lekker weer en genoeg leuks om te doen. Tegelijkertijd hebben veel studenten echter ook een beperkt budget. Een collegejaar is flink prijzig. Dit kan ervoor zorgen dat je niet veel geld overhoudt om in je zomer ver weg op vakantie te gaan of veel activiteiten te bezoeken. Ook wanneer je budget niet heel groot is, kun je er een onvergetelijke zomervakantie van maken! In deze blog lees je hoe dit mogelijk is.

De natuur in!

Het is mooi, veelzijdig, we hebben er meer dan genoeg van en het is geheel gratis: onze rustgevende Hollandse natuur! Een dagje buiten zijn kost je niks maar brengt je heel veel. In de natuur kom je tot rust en kun je genieten van de mooie omgeving en zijn ‘bewoners’. Waar kun je bovendien beter genieten van het lekkere weer dan bij een plas of in een bos? Plan met vrienden eens een dagje zwemmen in een meer of ga picknicken in het bos. Waar je ook bent, een stukje mooie natuur is nooit ver weg. Dus leg die laptop weg en ga lekker naar buiten, het zal je goed doen!

Gratis evenementen

Het bezoeken van een leuk evenement kan duur zijn. Gelukkig zijn er ook (jaarlijkse) evenementen die niets kosten. In elke provincie zijn er feesten, markten en festivals waar je geen entree voor betaalt. Verschillende websites vertellen je wat dit voor evenementen zijn en waar ze plaatsvinden. Kijk bijvoorbeeld eens naar dit totaaloverzicht of filter op je eigen stad. Daarnaast kun je een lokaal nieuwsblad openslaan of de evenementen zoekfunctie van Facebook gebruiken. Doe wat research, maak een overzicht van evenementen die je leuk vindt en vraag wat vrienden mee. Gegarandeerd een leuke dag!

Op de fiets, met de voet

Een grote frustratie van de Nederlandse student is de zomerstop van het studenten OV. Ineens komt het besef hoe bizar duur het openbaar vervoer eigenlijk is. Bovendien hebben veel studenten geen auto tot hun beschikking. Heb je die wel, schrik je weer van de prijs van benzine. Van A naar B komen, kan veel geld kosten. Hier is echter een hele simpele oplossing voor: pak de fiets of ga lekker te voet. Natuurlijk kom je zo niet overal, maar ook op kleine afstanden kun je hiermee veel besparen. Het is daarnaast niet alleen goedkoop, maar ook heel gezond.

Mocht je toch een langere afstand af willen leggen, kijk dan eens naar de acties die de NS aanbiedt of boek met je vrienden een groepsticket.

Slimme trucjes

Wanneer je bespaart op kleine dingen houd je al snel veel geld over. Gebruik het hele jaar door slimme trucjes om geld voor de zomer apart te zetten. Dit geld kun je vervolgens uitgeven aan een leuk dagje weg of een (korte) vakantie.

Zelf bespaar ik veel geld door aan het begin van de week de app ‘Reclamefolder’ te openen de supermarkt folders van die week door te bladeren. Zo zie je snel waar producten die je vaak gebruikt in de aanbieding zijn. Groot fan ben ik daarnaast van de websites SocialDeal en Groupon, waar je geweldige aanbiedingen kan vinden voor etentjes, dagjes weg en meer.

Tenslotte kan besparen ook in de zomer zelf. Een speciaalbiertje op een terras kost je al snel 5 euro of meer. Haal je ditzelfde biertje in de supermarkt en drink je het op in een park, ben je een paar euro minder kwijt. Kleine aanpassingen kunnen een groot verschil maken!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.