Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Zo vind je een goede stage voor september

Het volgen van een stage is erg waardevol voor je studie, omdat je hierdoor de theorie in de praktijk kunt toepassen. In een hbo- en wo-studie zijn er meestal weinig stages, waardoor het extra belangrijk is dat je een goede stageplek vindt. Lees daarom in dit artikel tips om een goede stage te vinden.

 

Onderzoek wat je wilt

De eerste stap is om te onderzoeken wat je wilt. Pas daarna kan je op zoek gaan naar een stage. Ondanks dat je gebonden bent aan de criteria vanuit je studie zijn er nog genoeg keuzes die je kunt maken bij het kiezen van een stage. Twijfel je of je wilt werken in bepaalde soorten bedrijven of branches? Dan kan het een goed idee zijn om juist in zo'n soort bedrijf of branche stage te lopen. Zo kan je ontdekken of het wel of niet bij je past. Heb je de ambitie om te gaan ondernemen? Ga dan stage lopen bij een zelfstandige ondernemer. Misschien wel een SEO specialist in Leiden! Hierdoor kan je leren hoe je een bedrijf succesvol kunt opzetten. Wist je namelijk dat een groot deel van de ondernemers na een jaar al stopt? Door van de fouten van een goede ondernemer te leren kan je dit voorkomen.


Gebruik je netwerk

Onderzoek of je mensen kent in je netwerk die werken bij een bedrijf waar je stage wilt gaan lopen. Denk bijvoorbeeld aan familie en vrienden, maar ook de familie van je vrienden. Vergeet ook niet je docenten. Je docenten zijn vaak nog werkzaam in het werkveld of zijn hier eerder werkzaam geweest. Hierdoor hebben ze mogelijk nog een groot netwerk. Wie weet kennen ze iemand waar je stage kan lopen. Vooral docenten waar je een goede band mee hebt gunnen je een stageplek via hun netwerk. Houd daarom je docenten te vriend!Online zoeken naar een stage

Heeft je hogeschool geen intranet waar er stagevacatures staan? Dan moet je via een andere manier een stage vinden. Er zijn zoveel websites waar je stages kunt vinden, dat dat het zoeken soms lastiger maakt. Een handig platform is Linkedin. Zorg ervoor dat je Linkedinprofiel actueel is. Vraag een aantal (voormalige) werkgevers en/of collega's of ze een aanbeveling willen doen op je Linkedin. Zo krijgen bezoekers van je Linkedinprofiel een beter beeld van je. Vervolgens kan je een post zetten op Linkedin, waarin je aangeeft dat je een stage zoekt. Zet hier duidelijk in wat je zoekt en wat de criteria van je stage zijn. Plaats hier ook een actueel cv bij. Zo beperk je het aantal ongeschikte reacties op je post.


 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.