Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Zó scoor je goedkope vliegtickets

We kunnen er eigenlijk niet omheen: vliegtickets zijn duur! En ze goedkoper scoren is helemaal zo makkelijk nog niet. Onze collega Noëlle heeft hem laatst gemeerd naar tropische oorden en kan het niet laten onze ogen hiermee uit te steken door middel van ronduit asociaal jaloersmakende foto’s. Inmiddels zijn wij op kantoor ondertussen toe aan een enkeltje Fiji, Bora Bora of Bali!

Goed, die vliegtickets zijn dus rete-duur, en aangezien wij studenten nou eenmaal krap bij kas zitten leek het ons wel een handig om jullie wat tips te geven. Met deze onderstaande tips scoor je dus goedkope vliegtickets!

#1. Inschrijven op nieuwsbrieven

Je kunt je inschrijven voor nieuwsbrieven. Op deze manier weet jij precies wanneer er tickets in de aanbieding zijn. Misschien niet de chillste manier, want je moet wel je mailtjes bijhouden én deze ook daadwerkelijk even doorploegen. Maar het kan wel een paar honderd euro schelen, en dat is dan wel weer lekker meegenomen!

#2. Dinsdagmiddag

Uit heel veel onderzoeken is gebleken dat je het beste op dinsdag om 15:00 kunt kijken voor vliegtickets.

#3. Last-minute is niet meer de goedkoopste oplossing

Koop liever je tickets een paar weken tot maanden van te voren. Met vliegtickets geldt tegenwoordig de regel: hoe eerder, hoe beter!

#4. Secret Flying

Deze tip las ik ergens op internet en wilde ik natuurlijk ook even met jullie delen. Op SecretFlying.nl kun je dus goedkope vliegtickets scoren. Soms wel met een overstap maar hé, we moeten wat overhebben voor die prijs toch?

En dan de laatste, maar zeker niet onbelangrijke tip:

#5. Verwijder cookies en geschiedenis

Veel vliegtuigmaatschappijen slaan data op en kunnen hiermee precies zien waar jij naar op zoek bent. Op deze manier kunnen ze de vliegtickets telkens een beetje duurder maken; ze weten immers toch dat jij daar graag heen wil! Verwijderen dus die cookies en geschiedenis.

En, weten jullie al naar welk tropisch eiland jullie (cheap!) gaan vliegen? 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.