Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Zo schakel je donkere modus in voor Google Chrome Android

Steeds meer applicaties beschikken tegenwoordig over een donkere modus. Dit is een optie die je kunt activeren, waardoor de betreffende applicatie letterlijk donkerder wordt. Zo geldt dit ook voor Google Chrome Android. Met andere woorden wordt dus het design van de app gedeeltelijk aangepast en dit betreft meestal een aanpassing van een witte naar zwarte look.

Niet alleen vinden veel mensen een donker design mooier, maar een donker design heeft ook nog andere voordelen. In dit artikel vertellen we je er graag meer over en leggen we je uit hoe ook jij de donkere modus kunt inschakelen. Benieuwd? Lees dan vooral verder!

Waarom zou je de donkere modus inschakelen?

Zoals we hiervoor al kort aangaven, vinden veel mensen de donkere modus ook gewoon mooier dan de standaard oftewel de lichte variant. Toch gaat het niet alleen om de looks, want de donkere modus heeft ook echt een paar super fijne voordelen. We lichten graag de drie voornaamste voordelen voor je uit.

  1. Het voornaamste voordeel van het inschakelen van de donkere modus is oogcomfort. Zeker wanneer je ‘s ochtends of ‘s avonds Google Chrome gebruikt, is het prettiger voor je ogen als het licht minder fel is. Daarentegen is een fel wit licht namelijk erg vermoeiend voor je ogen, waardoor je sneller vermoeid raakt.
  2. Daarnaast bespaart de donkere modus ook nog eens energie, als je tenminste beschikt over een oled-scherm. Op die manier gaat jouw smartphone, tablet of laptop veel langer mee. Als je de donkere modus inschakelt, dan doe je dus ook aan energiebesparing.
  3. Het laatste voordeel dat we in dit artikel noemen, is dat de donkere modus simpelweg beter matcht in geval van bijvoorbeeld een donker telefoonhoesje of ander soort hoes. Veel mensen kiezen immers voor een smartphonehoesje of een iPad Air case wat goed past hun smartphone of tablet, die veelal een donker design hebben.

Hoe kun je zelf de donkere modus activeren?

Wil je graag zelf de donkere modus activeren? Dat is gelukkig helemaal niet zo moeilijk. Volg de stappen die hieronder staan vermeld en de donkere modus van Google Chrome is binnen no time geactiveerd!

  1. Open Google Chrome;
  2. Tik op de drie stipjes die je rechtsboven in je scherm kan vinden en tik daarna op “Instellingen”;
  3. Scroll naar beneden totdat je de optie “Thema’s” ziet en tik hierop;
  4. Tik op “Donker”.

Nu heb je Google Chrome in de donkere modus gezet en ziet de applicatie er dus donkerder uit dan eerst. Als je weer terug wilt naar de lichte modus, dan kan dat natuurlijk ook gewoon. Dan hoef je alleen maar “Licht” te selecteren in plaats van “Donker”. Verder zijn de stappen exact hetzelfde.

Als je “Systeemstandaard” kiest, dan zal Google Chrome blijven controleren of de donkere modus van je Android toestel ingeschakeld is. Als dit dan inderdaad zo is, dan neemt Google Chrome automatisch de donkere modus over. Deze optie zorgt er ook voor dat de donkere modus automatisch wordt ingeschakeld als je toestel in energiebesparing staat.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.