Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Zo pak je dit studiejaar beter aan dan vorig jaar!

Vol goede moed beginnen we weer aan een nieuw studiejaar. De ochtenden zijn behoorlijk pittig als je het mij vraagt, maar als ik eenmaal een sloot koffie naar binnen heb gewerkt, voel ik me best oké. Vorig jaar heb ik helaas niet alle punten behaald die ik wilde behalen en dat betekent dat ik komend schooljaar wat dingen moet inhalen. Daarom heb ik besloten om het dit jaar anders aan te pakken. Maar hoe? Je leest het hier!

Goed voor jezelf zorgen

Na een lange dag in de collegebanken heb ik niet altijd even veel zin om een gezonde maaltijd te bestellen. Daarom bestelde ik iets te vaak Thuisbezorgd.nl. Ik weet dat er ook gezonde varianten zijn, maar een pizza na een ellendige dag proeft toch net even wat lekkerder dan een goedgevulde salade bij Sla, am I right? Maar het aanstaande jaar ga ik dat dus écht anders aanpakken. Ik ga vaker grotere porties gezond eten maken en leg dat in de vriezer voor dit soort avonden. Daarnaast ga ik meer fietsen. M'n band was al twee maanden lek - lang leve gratis OV - waardoor ik altijd de tram pakte. Nu heb ik in de zomervakantie m'n band geplakt én dus ga ik voortaan op de fiets. Het is ook maar 15 minuutjes fietsen, dus that's peanuts!

Thuis opruimen

De trend van 2019 is toch wel de trend van het opruimen in huis door opruimgoeroe Marie Kondo. Iedereen om mij heen - die de Netflix-serie hebben gekeken - zijn volledig doorgeslagen als het gaat om het opruimen van huis. Ik weigerde zo door te slaan, want een beetje troep in huis is niet erg. Maar als je in een kleine kamer woont, is een opgeruimde studeeromgeving wel redelijk essentieel voor het goed kunnen studeren. En dus ga ik als ontspanning, want ontspanning is óók heel goed voor je, de Netflix-serie van Marie Kondo kijken zodat ik m'n kamer van top tot teen goed kan opruimen! Op naar een goede studeeromgeving! Nog een ding dat op mijn to do lijstje staat is een bureaustoel kopen. Al twee jaar hang ik een beetje in een chille-onderuit-hang-stoel, wat niet goed is voor je productiviteit, maar ook absoluut niet voor je rug...

Haal alles uit je smartphone

Men zegt dat een smartphone je alleen maar uit je concentratie haalt. Dat is waar tot op een zekere hoogte, want een smartphone kan je ook juist helpen. Zo heb ik een applicatie gedownload waardoor ik niet meer iedere minuut op m'n telefoon mag kijken. Ga ik dit jaar echt (ja, écht) een agenda bijhouden op m'n telefoon, inclusief meldingen. Zo hoef ik niet meer alles te onthouden en hoef ik niet meer te stressen. En om na een heftige dag een beetje te kunnen relaxen heb ik de Headspace app gedownload. Dat is een soort meditatie app waarbij je binnen 3 minuten helemaal zen bent. Althans, dat zeggen ze ;-)!

Wat ga jij komend schooljaar anders doen?

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.