Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Zo maak je je tuin klaar voor heerlijke avonden!

Ben jij een van de weinige geluksvogels die een tuin heeft als student? Super nice! Maar soms is een tuin handig inrichten net zo lastig als een appartement of zelfs je studentenkamer! Wij geven je tips, zodat jij en je tuin klaar zijn voor lange avonden kletsen en drankjes doen met je vrienden!

Tuintafel met stoelen

Allereerst is het belangrijk dat iedereen lekker kan zitten! Een tuinset 6 personen geeft je genoeg ruimte om veel mensen uit te nodigen. Een tafel voor 6 mensen is vaak ook wat breder, dus ook als je meer dan 6 mensen uitnodigt passen er wel twee aan elk einde. Daarnaast is zo'n grote tafel ook handig voor als je op een warme dag samen met je huisgenoten buiten wil studeren. Dan is er plek voor alle laptops, boeken én koppen koffie.

Lounge area

Tijdens zomerse dagen heb je natuurlijk geen zin om urenlang op een stoel te gaan zitten, dus is een lounge area de perfecte oplossing. Geen gedoe met lelijke opklapbare tuinstoelen, de rotan tuinstoel is wat je wil! Rotan is een plant met sterke stengels waar je gemakkelijk meubilair van kunt vlechten. Deze rotan tuinstoelen passen perfect in een bohemian of scandinavisch (buiten)interieur

Planten

In een tuin hoort groen, ook al heb je geen groene vingers! Er zijn genoeg planten die weinig speciale verzorging nodig hebben. Kijk in het tuincentrum eens naar bodembedekkers die in de volle zon kunnen staan. Het enige wat je dan moet doen is water geven. Op warme dagen geef je elke dag water, op niet zulke hete dagen is het oké om het om de twee á drie dagen te doen. Ben je wél fan van planten? Dan kan je natuurlijk helemaal los gaan! Door te kiezen voor planten met verschillende hoogtes maak je jouw tuin gauw een stuk leuker!

Tip: ga je naar het tuincentrum om buitenplantjes in te slaan? Kijk goed op de omschrijving wanneer deze plant bloeit. Kies dan voor planten die verspreid door het jaar in bloei staan. Zet je deze plantjes allemaal door elkaar in de tuin, dan staat er het hele jaar door iets in bloei. En daar word je blij van, geloof mij maar ;-)

Aankleden

Geen tuin is tegenwoordig compleet zonder lampjes slinger. Ze zijn er op batterij, of gewoon met een stekker aansluiting. Daarnaast is het verstandig om te kijken of het snoer lang genoeg is voor jouw tuin. Verder kleed je de tuin snel gezellig aan door plantjes in verschillende kleuren potjes te doen. Onder je rotan stoelen set leg je een prachtig, kleurrijk buitenkleed en om het geheel af te maken zet je een mooie parasol neer zodat je voortaan lekker buiten in de tuin kunt studeren!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.