Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Zo knap je jouw studentenkamer op

Heb je eindelijk een kamer in Utrecht gevonden? Of woon je al op kamers, maar kan je stekkie wel een opknapbeurt gebruiken? Met deze tips heb je binnen no time weer een mooie kamer!

Geef de kamer een likje verf

Het verven van een kamer heeft een grote impact op de uitstraling en sfeer in de kamer. Als je de kamer dus een andere look wil geven, is verven een goed idee! Geef de kamer een mooie kleur of verf alleen de onderste helft van de muur in een kleur en houd het daarboven wit. Vind je een kleurtje te spannend, dan kun je er ook voor kiezen om de muren opnieuw te witten. Een frisse laag wit kan namelijk ook al veel verschil maken! De goedkoopste manier is om je kamer zelf te verven met verf van een huismerk. Dit geeft echter niet altijd het mooiste resultaat. Denk je dat je nog een tijdje in de kamer blijft wonen? Overweeg dan om een schilder in te huren. Dit kan bijvoorbeeld door een oproep te plaatsen met schilder Utrecht gezocht of te googelen. Met een professionele schilder krijg je het mooiste eindresultaat en je hoeft er zelf niks voor te doen. Ideaal!

Koop nieuwe meubels

Ook de meubels hebben veel invloed op de uitstraling van je kamer in Utrecht. Met een paar nieuwe meubels kun je al een totaal andere sfeer neerzetten. Nieuwe meubels kun je het beste kopen bij budgetwinkels of in de aanbieding. Vergeet ook niet om Marktplaats te checken en bij kringloopwinkels naar binnen te lopen. Je vindt daar soms de mooiste pareltjes voor een prikkie. Bij tweedehands meubels moet je wel een beetje verder kunnen kijken. Soms is een meubel niet helemaal jouw smaak, maar kun je het met een paar aanpassingen wel helemaal naar wens maken. Bijvoorbeeld door het te schuren en verven of door de greepjes te veranderen.

Maak de kamer af

Als de basis staat, is het tot slot belangrijk om je kamer te stylen. Hang een paar lijstjes of posters aan de muur, koop sierkussentjes voor op je bed en een mooi dekbedovertrek. Kijk ook of de lampen nog bij de nieuwe inrichting en bij elkaar passen. Als je een wat ruimere kamer hebt, staat een vloerkleed ook heel mooi. Het juiste vloerkleed verbindt de kamer en maakt er een mooi geheel van. Onmisbaar, dus

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.